Monday, October 16, 2017

Pengedar Shaklee Seremban, Pengedar Vivix Shaklee Malaysia

Salam semua, saya Diela Pengedar Shaklee Seremban dan Pengedar Vivix Shaklee Malaysia dalam team yang berpengalaman 20 tahun dalam Shaklee. Saya juga merupakan Pengedar Shaklee Seremban yang mendapat bimbingan doktor dan pakar nutrisi.

Klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk Shaklee dengan lebih jimat.

No. ID : 1211873


Rawatan Kencing Manis

Ramai pesakit kencing manis beranggapan penyakit kencing manis hanyalah bergantung kepada ubat-ubatan.Hal ini menyebabkan mereka hilang keyakinan untuk mendapatkan rawatan kencing manis kerana risaukan kesan sampingan berbanding dengan kebaikan yang bakal diperolehi. Persoalan sekarang apakan Rawatan Kencing Manis yang paling selamat?



Tujuan rawatan kencing manis adalah :

1. Bebaskan pesakit daripada kompilkasi yang berkaitan dengan kandungan gula yang tinggi seperti lesu, letih, tidak bermaya, kerap kencing dan kerap dahaga.
2. Menurunkan paras gula kepada paras yang normal.
3. Mengesan dan mencegah komplikasi kencing manis.
4. Mengawal dan mengubati kompilkasi kencing manis yang sedia ada. 

Perkara Penting Yang Pesakit Kencing Manis Perlu Tahu.

Perkara pertama yang perlu pesakit kencing manis tahu adalah kencing manis merupakan penyakit yang perlu dikawal.Pesakit juga perlu faham penyakit ini bukanlah dapat disembuhkan dengan masa yang singkat. Hal ini penting supaya pesakit tidak terburu-buru mencuba pelbagai rawatan yang boleh menyembuhkan kencing manis dalam masa yang singkat.

RAWATAN KENCING MANIS

Rawatan kepada penyakit kencing manis adalah dengan mengubah pemakanan harian. Pesakit kencing manis perlu tahu makanan yang tinggi kandungan gula dan makanan yang mempunyai karbohidrat kompleks sangat bahaya kepada mereka. Makanan ini lah yang membuatkan paras gula dalam darah meningkat dengan mendadak dan boleh sampai tahap merisaukan! 

1. Karbohidrat kompleks.

makanan yang tinggi Glisemik Index sangat bahaya kepada pesakit kencing manis. Glisemik yang tinggi bermaksud makanan bertukar  menjadi gula dalam badan dengan cepat. Ini menyebabkan gula dalam badan meningkat. Contohnya , nasi putih. Sebab itu, pesakit kencing manis hendaklah mengurangkan porsi nasi ketika makan dan sebaiknya menggantikan dengan makanan karbohdirat yang rendah Glisemik Index seperti ESP SHAKLEE. 

2. Ikhtiar dengan VIVIX

Mungkin ramai pesakit kencing manis berharap mereka boleh kembali sihat seperti biasa. Lagi-lagi pesakit yang sudah pon di potong kaki kerana kencing manis.VIVIX shaklee dapat membantu membaiki sel-sel yang dah rosak dalam badan akibat kencing manis. Kalau perasan, kaki yang buruk dan hitam akibat kencing manis adalah disebabkan sel-sel dalam kaki yang dan rosak dan memburuk dari dalam. Di situlah peranan VIVIX untuk membantu membaiki sel-sel yang dah rosak dengan membina sel-sel baru. 

TESTIMONI PESAKIT KENCING MANIS DENGAN IKHTIAR VIVIX SHAKLEE




Sekiranya anda berhajat untuk ikhtiar dengan VIVIX shaklee, dapatkan produk shaklee dengan team SuperStarzFamily berdekatan anda. Pastikan anda mendapatkannya dari team kami kerana team kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi serta doktor berpengalaman dan 20 tahun pengetahuan produk.

Klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk shaklee dengan harga yang lebih jimat.

No ID : 1211873




Friday, October 13, 2017

ShakleeBaby : Produk Bayi Shaklee

Assalamualaikum dan selamat berhujung minggu! Alhamdulillah, harini Cik Dila happy sangat sebab produk yang ditunggu tunggu akhirnyaa dah masuk Malaysia iaitu ShakleeBaby, Produk Bayi Shaklee.Yeay!   Insyallah dah boleh start order pada hujung bulan ini. Jadi , meh Cik Dila perkenalkan apa yang ada dalam Set Produk ShakleeBaby ini.



Lepas ini, mak-mak dah boleh dah order Produk ShakleeBaby ni untuk digunakan di kulit baby kesayangan kita tu. Insyallah produk shaklee ni semuanya dijamin selamat dan takde bahan kimia tau. So, don worry be happy! :)

Produk ShakleeBaby yang masuk Malaysia ialah :
  • ShakleeBaby Gentle Wash
  • ShakleeBaby Soothing Lotion
  • ShakleeBaby Massage Oil

ShakleeBaby Gentle Wash



  • berasaskan chamomile, lidah buaya organik yang kaya dengan ekstrak oat dan minyak zaitun menghasilkan rasa yang lembut  dan  membersihkan secara lembut.
  • mengandungi 76% organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Insyallah tidak menimbulkan alahan ( hypoallergenic) , mempunyai PH yang seimbang dan telah diuji di atas kulit yang sensitif.

ShakleeBaby Soothing Lotion

  • Di rumus khas dengan bahan-bahan semulajadi iaitu aloe organik dan minyak organik (mentega shea, biji bunga matahari, kelapa) yang dapat menambah nutrien kulit dan melembapkan.
  • Minyak lavender,chamomile, rosemary memberikan rasa menenangkan.
  • Sangat bagus untuk kulit baby yang sensitif.

ShakleeBaby Massage Oil







  • Campuran istimewa minyak organik dan minyak pati untuk pelembab kulit yang lembut.
  • Mengandungi 99% bahan organik dan 99% bahan semulajadi.
  • Lavender dan chamomile bertindak memberi rasa ketenangan.
  • Digunakan untuk urutan bayi selepas mandi.
Bestkan? Mana nak dapat produk baby yang dijamin selamat dan telah pon dijalankan ujian ke atas kulit sensitif ni kann? Cik Dila sendiri rasa excited dan tak sabar nak guna untuk my anak kesayangan tau! Lagipon rasa yakin sikit bila kita tahu semua bahan-bahan yang Shaklee guna untuk keluarkan produk ShakleeBaby ni. 

Jadi, bagi anda yang berminat untuk dapatkan Produk Bayi Shaklee ni, boleh la terus contact Cik Dila. Insyallah hujung bulan Oktober ni dah boleh order. Cuma satu je Cik Dila nak pesan , pastikan anda dapatkan produk Shaklee dengan team SuperStarFamily kerana team kami mendapat bimbingan pakar nutrisi dan doktor berpengalaman serta pengetahuan produk selama 20 tahun. Insyallah anda akan diguide sebaiknya oleh team kami.

klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk shaklee dengan harga lebih jimat.

No ID : 1211873






Thursday, October 12, 2017

Cara Mencegah Kencing Manis

Assalamualaikum dan salam jumaat. Kalau sebelum ni Cik Dila ada tulis entry mengenai Tanda-Tanda Kencing Manis, kali ni Cik Dila nak kongsikan cara mencegah kencing manis pula.  Dah tahu mestilah kena cegah supaya kita semua dihindari dari penyakit kencing manis ni. Nauzubillahiminzalik...

Seperti yang kita semua maklum, komplikasi kencing manis sangat bahaya untuk kesihatan kita. Sekali kita disahkan penghidap Kencing manis kemungkinan buah pinggang, jantung dan organ lain juga turut berisiko untuk mendapat penyakit lain. Jadi , kita kena tahu dan peduli tentang kesihatan tubuh kita sendiri. Lagi-lagi pada masa kini kencing manis boleh menyerang sesiapa sahaja, tak kira orang dewasa mahupon kanak-kanak. Malah Malaysia dikategorikan sebagai negara yang paling ramai penghidap kencing manis akibat dari gaya hidup serta pemakanan yang tidak sihat.  

CARA MENCEGAH KENCING MANIS



1. Aktif bersukan.

Zaman yang serba canggih dengan teknologi ini menyebabkan ramai orang lebih suka menghabiskan masa di rumah.  Sebab itu, kalau kita lihat ramai orang muda yang mengalami berat badan berlebihan akibat dari gaya hidup yang tidak sihat dan risiko untuk terkena kencing manis sangat lah tinggi apabila makanan yang dimakan tidak digunakan sebagai tenaga.



2. Kurangkan manis dalam minuman. 

Sekarang ni terlalu banyak makanan atau minuman yang dihias-hias agar tertarik mata yang memandang untuk mencuba.  Yang pasti air atau makanan tersebut amatlah tinggi kandungan gula.  Kalau di amalkan setiap hari besar kemungkinan untuk terkena kencing manis itu sangat lah tinggi.  Jadi banyakkan minum air kosong dan kurangkan manis untuk menjaga kesihatan. 



3. Karbohidrat kompleks
.
Karbohidrat kompleks iaitu nasi mempunyai glisemik index yang sangat tinggi. 
GI ini adalah ukuran kecepatan makanan diserap menjadi gula dalam  badan. Oleh itu,
 semakin tinggi GI , semakin cepat kadar gula dalam darah akan naik.
 Sebab itu, jika anda disahkan menghidap kencing manis NASI adalah musuh utama anda! 


4. Minum air kosong setiap hari. 

Latih diri untuk biasakan minum air kosong sekurang-kurannya 8 gelas sehari. Air kosong bagus untuk kesihatan kerana ia dapat melancarkan sistem pencernaan dalam badan dan fungsi organ berjalan dengan baik.


5. Menjaga berat badan

Berat badan sentiasa dikaitkan dengan masalah kesihatan.  Hal ini kerana berat badan yang melebihi BMI normal sudah pasti berisiko tinggi untuk dapat pelbagai penyakit.  Tak lari juga dengan penyakit kencing manis,  darah tinggi dan sakit jantung.
  Jadi,  pastikan berat badan kita berada di tahap yang normal. 


6. Elakkan susu pekat

Susu tin pekat tu sangat tinggi kandungan gula.  Kalau boleh dalam peti ais tu jangan ada susu pekat ni bagi mengelakkan kita kerap buat air pakai susu pekat.  Susu pekat ni kalau di ambil setiap hari, di tambah pula gaya hidup yang tidak aktif memang tinggi risiko kena kencing manis.  


Sekarang kita semua dah tahu kan apa yang menyebabkan kencing manis ni, jadi sama-sama lah kita semua jaga kesihatan supaya kita tidak terkena penyakit yang boleh menyebabkan organ dalaman kita rosak secara senyap. 

Bagi anda yang terkena penyakit kencing manis ini, masih belum terlambat untuk anda berikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE. VIVIX berfungsi membaiki sel-sel dalaman yang rosak dan sangat berkesan dengan izin ALLAH untuk pesakit-pesakit kronik. 

Kalau nak tahu, mak mentua Cik Dila dulu pon hampir kena potong kaki disebabkan kencing manis tapi ikhtiar hanya 2 botol VIVIX sahaja Alhamdulillah dengan izin Allah luka bercantum kembali dan doktor tak jadi potong. 

Syukurrr masih boleh ikhtiar dengan VIVIX SHAKLEE.


sekiranya anda ingin mendapatkan produk shaklee , pastikan anda dapatkan dari team SuperStarFamily atau dari Cik Dila sendiri kerana team kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman serta pengetahuan produk 20 tahun.

klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk Shaklee dengan lebih jimat. 

No. ID : 1211873