Saturday, May 14, 2016

Kesan Lepas Consume Shaklee

Selamat petang.
Petang yang bahagia, redup jeee .
Alhamdulillah sangat banyak nikmat yang Allah bagi.

hey, harini den nak cito pasal supplement yang saya ambil 
untuk menjaga kesihatan saya dan suami. 

bermula episod shaklee dengan Bcomplex.
sebab masa tu, duk baca pasal kepentingan asid folic.
ditambah pulak mak cakap jangan makan asid folic doktor 
bagi nanti baby besar. hehe
memang ler, ubat semua tak elok. 
semua orang tahu sebab ubat ada dadah dan ianya bersifat sintetik. 
saya amalkan bcomplex untuk penjagaan emosi jugak tau.
hehe. vitamin antistress.





Lepas tu, add on Vitalea & Zinc untuk suami. 
suami dulu masa mula2 kawin asyik mengantuk je.
balik keje mengantuk, 
lepas subuh mengantuk.
Bila nak segarnya pon tak tahu.huhu
rasa fed up jugak tengok dia asyik mengantuk jeee.
kalau anak, dah cubit2 jugak.hihi



ok, lepas tu, jatuh cinta pulak dengan ESP shaklee.
waaaaaahhh ni memang best! 
serius tak tipu.
masa promo ESP baru ni, 
alhamdulillah sangat dapat jual 10 tong ESP !!!
tak ku duga penangan ESP ni. 
semua kawan-kawan dan akak2 ipar den promote. 

kesan kat saya memang nampak ketara bila tumit 
kaki dah tak merekah.
kalau dulu merekah terus sapu herbal blend.
sekarang takyah sapu dah, memang lembut jeeee sokmo.
kalau dulu sampai suami tegur kenapa kasar sangat .hihi
tumit dia lagi lembut kott.
malu den!! 

haa, herbal blend memang standby kat rumah.
untuk sapu kalo melecur kena minyak panas ke, 
kena gigit nyamuk ke ataupon kalau kulit kering.
setiap pagi memang suami sapu kat kaki dia sebab 
kulit kaki dia memang kering skit.

lepas tu, masa promosi Vita C plus pon saya grab cecepat.
of kos laa harga memang tergolek golek murah kalau koraang nak tahu. 
baru je consume Vitamin C .
kita tunggu ye ape result nye nanti. hehe.


haaaa, tak lupa juga kepada Ostematrix 
ni memang kesukaan saya.
Makan ostematrix sebelum tidur. 
kalau dulu saya ada maslaah sakit2 tumit kalau berdiri lama.
masak lama pon dah sakit .
ni kan pergi jalan2 jauh2 memang sakit mencucuk tau.
serius risau,
sebab orang cakap ad masalah dengan rahim. huhu
alhadmulillah konsisten amik ostematrix dah tak sakit dah.
Ostematrix ni vitamin kalsium.
lagi tinggi kalsium dari susu tu.
kalau korang tak leh telan susu, 
telan je ostematrix ni.
berkhasiat sangat! hehe


korang cakap vitamin SHAKLEE mahal?
kesihatan itu lebih mahal tau!
nak sihat, kena korban sikit.
Vitamin shaklee ni multipurpose 
dan sangat tahan lama. 

yesss, i like it. 
moga Allah izinkan saya dan suami untuk 
terus amalkan shaklee. 




BERMINAT?



Sunday, May 8, 2016

Vitalea For Children ,Vitamin Terbaik Untuk Kanak-kanak!

Assalamualaikum.
selamat pagi semua.

dah mandi?
dah sarapan ESP?
dah siapkan kerja rumah?

hehe, biasa pepagi ni memang sibuk menguruskan kerja
 rumah bagi isteri yang kerja kat rumah macam saya ni. hehe

Bestnya kerja kat rumah masa sangatt flexible.
tu pasal boleh plak berblog pepagi ni ye.hehe



okla. harini nak citer pasal vitamin untuk kanak-kanak.
haa, usia kanak-kanak nilah kita kena bagi vitamin supaya 
dia lebih cergas, cerdik dan behave sikit kelakuannya.hehe
 sebab apa ?
sebab kanak-kanak sangat memerlukan makanan untuk
 otak supaya dapat berkembang secara sihat.

kalau tengok zaman sekarang ni, 
ramai mak ayah yang tidak menjaga pemakanan anak-anak menyebabkan anak-anak makan apa sahaja yang dirasakan sedap tanpa mengambil kira khasiatnya.

jadi, Shaklee telah mengeluarkan formula khas tablet VITALEA FOR CHILDREN
 berperisa anggur semulajadi untuk kanak-kanak supaya
 kanak-kanak dapat cukup vitamin dan nutrisi untuk perkembangan
 otak serta tubuh badan mereka.

haaa, nilah rupa Vitalea For Children (VFC).
sedappp, anak2 anda pasti sukakannya.


APA YANG BEST VITALEA FOR CHILDREN NI?




Haaa, mampu tak nak sediakan makanan ni setiap hari? hehehe
sonang yo bagi je anak-anak makan VFC insyallah semua
 nutrient dalam makanan
mereka akan dapat. 

yang bestnya , 
VFC ni perisa anggur semulajadi tanpa bahan pengawet, 
perisa tiruan. jadi rasanya sedap macam gula-gula dan selamat dimakan. 

sangat sesuai untuk anak-anak :
- yang ada masalah sembelit
-yang mudah selsema dan demam
-yang tiada selera makan
-yang suka memilih makanan
-yang tak suka sayur

Ada satu talk yang saya pernah hadir , 
penceramah tu pernah cakap GULA-GULA boleh menyebabkan anak-anak hyper aktif
sebab bila mereka makan gula-gula, badan mereka perlu menggunakan tenaga tersebut
tu pasal anak-anak tak reti duduk diam selagi tenaga tu masih ada. 

pernah juga kes budak-budak meninggal sebab makan gula-gula secara berlebihan 
tanpa kawalan.

so, apa respon korang sebagai mak dan ayah?
takkan nak biar anak2 makan gula2 tiap2 hari kann?

jom bertindak sekarang sebelum terlambat! 

JOM JADIKAN VITALEA FOR CHILDREN gula-gula anak-anak anda! 
makan banyak2 pon takpe sebab vitamin sihat :)

alang-alang bulan MEI ni tengah Promosi VFC , 
jom berikan anak-anak anda vitamin
 yang terbaik untuk mereka. 



Ibu yang sayangkan anak-anak ,
pasti memberikan yang terbaik untuk anaknya.


TESTIMONI VFC 

Gembira bila anak yang kurang makan dan picky eater dah 
kembali berselera makan . yang paling 
seronok bila berat badan anak dah naik! 
Alhamdulillah.


BERMINAT UNTUK DAPATKAN VFC ?










Saturday, May 7, 2016

Banyak manfaat Alfalfa Complex untuk tubuh badan

Assalamualaikum warga blog? 
apa khabar ?


moga semuanya sihat belaka dan mampu 
tersenyummm macam baby kat atas ni. hehe

moga masih bersemangat menempuh hari yang kian mencabar.
nak2 orang yang tak ganti puasa lagi tu. hehe 
memang terkejar2 sebab Ramadhan dah nak mai dahhhh.. 
semoga sempat lah ganti ye. 


ok, entry yang lepas dah citer istimewa sangat Alfalfa Complex Shaklee ni.
kalau korang da baca korang tahu laa. huhu
sebab semuanya semulajadi dari proses dari tanam Alfalfa
 hingga dikompres jadi tablet yang korang makan tuu.

rasa seronok kan bila tahu apa yang kita makan.
kita tahu camne proses buat alfalfa complex ni lagi semangat nak amalkan setiap hari. 
ye dok?
jangan ragu -ragu sayang dah tau. hehe

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi 
ni sangattt banyaaaakkk manfaat untuk tubuh kita.

Alfalfa juga telah diguna pakai oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun 
dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya
 dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.



MANFAAT UTAMA :

1. Mencuci darah, hati dan usus

-Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan
 kenormalam badan yang berasid , menghilangkan toksin dari badan, 
membersihkan hati,kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

2. Melawan Alahan

- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap ,
bau badan dan ulat air ( athlete's foot) dengan berkesan

3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut

-Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, 
hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol

- Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan masa panjang kepada alfafa akan menghapuskan lemak,mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi.
Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang 
menyerap kolestrol

5. Melawan tumor

- memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan dengan itu memperbaiki sel -sel kanser dan membuang tumor

6. Melegakan Keletihan 

- Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit


Selain itu, 
Gabungan Alfalfa + ESP boleh membanyakkan susu badan 
bagi kaum ibu yang ingin ikthiaR untuk si manja anda, 

bukan sahaja susu meriah, tapi susu yang berkualiti 
yang cukup protein dan mampu mengenyangkan perut baby anda 
lebih lama. takdelah anak asik merengek nak mintak susu. 



Tambahan pula, 
Alfalfa juga berfungsi sebagai kacip fatimah yang sangat membantu 
dalam hubungan suami isteri, ( yang dah kahwin je tau).
sangat digalakkan amik lepas bersalin untuk kembali ketat
macam anak dara.




banyakkan MANFAAT ALFAFA COMPLEX ni! 
Rugi kalau korang tak grab masa Promosi ni. 
sebab sangat banyak FUNCTION untuk menjamin kesihatan menyeluruh.
jimat duit beli satu je  dapat banyakk sangat manfaat untuk tubuh!

PROMOSI MEI JIMAT TERGOLEK GOLEK! :)

BELI 3 PERCUMA 1 
JOM MAKAN ALFALFA RAMAI-RAMAI!









Istimewanya Alfalfa Complex Shaklee!

Nak tahu apa istimewanya Alfalfa Shaklee? 




Alfalfa complex merupakan Formula Shaklee Signature yg pada
 asalnya dibangunkan oleh Dr.Shaklee dalam tahun 1950an.

🌠Diperbuat daripada tanaman Alfalfa( Medicago sativa) secara organik di California yang bebas dari pestisid, herbasid dan menggunakan bahan kompos / baja bebas kimia.

🌠ALFALFA juga dikenali sebagai "Raja Segala Tumbuhan"

🌠Medicago Sativa mempunyai gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa dan mengambil masa sekurangnya 2 tahun untuk membesar dan akarnya boleh capai hingga 20 kaki ke dalam tanah unutk menyerap pelbagai nutrisi.

🌠Daun alfalfa dari shaklee hanya akan dituai apabila ia telah mencapai tahap kematangan mutlak

🌠Daun alfalfa yang telah matang kaya dengan klorofil dan daun ini dikeringkan dengan udara semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yg terkandung didalamnya.

🌠Daun yang telah dikeringkan akan dibiarkan menjadi serbuk sebelum dikompres menjadi tablet.

Setiap tablet mengandungi 300mg alfalfa.


haaa, istimewa kann ALFALFA COMPLEX .
memang lain dari yang lain.
keseluruhan proses ini dijalankan dibawah pengawasan 
dan kawalan Shaklee yang sangat ketat dan teliti.

DIJAMIN SELAMAT
DIJAMIN SEMULAJADI
DIJAMIN BERKESAN 

takde ragu2 dah sebab banyak ujian klinikal telah dibuat. 

jom makan ALFAFA shaklee :)


Friday, May 6, 2016

PROMOSI MEI 2016


Alhamdulillah dah seminggu bulan Mei kann.

hari ni dah jumaat. 
lagi sebulan je nak sambut Ramadhan! huhu

amacam? pose ganti dah ganti ke belum?
jangan asik nak bayar fidyah je tapi tak berganti2 nanti makin membukitlah puase ganti korang tuu.hehe..garang tak mak?

ok, nak cite pasal promosi Mei .
haaa, kalo korang join Shaklee ni memang bestt giler!

setiap bulan konfem ado promosi kaw2 punyelah.
harga memang tergolek golek runtuh lagi2 kalo korang dah jadi ahli! 

yang penting nak sebarkan kebaikan dan kelebihan produk untuk 
menjamin kesihatan korang laa kan.
nak sihat?
kena usaha cari supplemen yg semualajdi utk topup 
vitamin yang tak cukup dalam badan korang tu, hehe
 dalam badan saya jugak , bukan korang je tau.



ok, taraaaa..

PROMOSI KALI INI :

1. COLLAGEN POWDER 

yang ni bestt sangat , of course kalo nak cantik org cari kolagen kann.
haaa, shaklee pon ada kolagen yang mana sumber dari sisik ikan merah.
bukan sahaja utk kulit tapi utk sendi, rambut dan semualahhh. 

korang beli 2 dapat diskaun 5%
kalo korang beli 6 percuma 1 uolsss! 
haaa, pakat2 laa dengan housmate, classmate, 
officemate pakat2 beli collagen utk kesihatan kulit anda. hehe


2. ALFALFA COMPLEX

haa, bertuah korang kalau dapat grab promosi kali ini.
Alfalfa ni sudah dikenali sebagai raja segala tumbuhan.
kalo korang tengok pokoknya renek jee tapi akarnyaaa panjanggg benorr! haha

akar yang panjang nilah kaut segala nutrient dan mineral dalam tanah tau.
tu pasal alfalfa sangat sangat sangat banyak manfaat utk tubuh kita!

antaranya :
- bagi ibu2 yang nak banyakkan susu badan
-bagi korang yang nak buang toksik dalam badan 
-bagi korang yang nak kurus cepat
-bagi korang yang ada alahan, resdung, ataupon elergik sampai semua
makanan favourite korang takleh makan tu.
-bagi korang yang ada masalah keputihan yang serius.
-bagi pasangan suami isteri. 

haaa, jangan ingat perempuan je .lelaki pon boleh amalkan alfalfa ni bersama,
JIMAT KE JIMAT?
JIMAT BERGOLEK GOLEK tau!
sangaattttt multifunction. 
korang wajib ada satu kat rumah.


3. VITALEA FOR CHILDREN.

vitamin untuk anak-anak anda.
takkan korang je nak sihat kan.
anak-anak pon perlukan vitamin.

haa, vitalea for children ni diformulakan khas 
dengan perisa anggur semualajdi.
so, rasa anggur la.
memang sedap.
boleh kunyah2 sangat sesuai utk anak2 anda.

especially:
-yang susah nak makan nasi
-yang susah nak makan sayur
-yang kurang selera makan
-yang selalu sembelit
-yang ada alahan kulit
-yang mudah selsema dan demam


paling besttt, 
anak korang pasti suka sebab boleh makan macam gula2 .
takde masalah makan banyak2 pon.

haaa, alang promo ni ape lagi?
sayang anak konfem akan bagi yg terbaik untuk anak korang kann? 


Jangan lepaskan peluang anda untuk Grab promosi MEI ni ye! 
lambat korang rugi. 
sebab bulan depan belum tentu ada lagi promo ni. 


kalau berminat, 
boleh PM direct 0145010786 untuk
 dapatkan reply yang pantas.



PENGEDAR SHAKLEE SERMEBAN
shakleebydieyla



Wednesday, May 4, 2016

4 Petua Paling Mudah Untuk Tegangkan Kulit Muka

Apaaa???

Kulit kedut?
Kulit kusam?

OH NOOOOOO!😫



Masalah kulit kusam dan kedutan di wajah sering menganggu ramai wanita.

Masalah penuaan semulajadi pada kulit wajah membuatkan ramai wanita tidak duduk diam dan berusaha untuk menunda penuaan kulit ini. Kulit muka yang tegang akan membuatkan anda sentiasa kelihatan awet muda.

Sebenarnya ada pelbagai petua tegangkan kulit muka secara semulajadi.

Berikut adalah langkah-langkah mudah untuk tegangkan kulit muka yang boleh anda praktikkan dalam aktiviti seharian.

1. Tegangkan Kulit Muka Cara Pertama:

Buka mulut anda luas-luas. Lebarkan juga mata anda. Kembali semula kepada posisi normal. Lakukan teknik ini sebanyak lima kali dan ulang lagi sebanyak lima kali sambil menggerakkan kepala anda ke kanan dan ke kiri.

2. Tegangkan Kulit Muka Cara Kedua:

Tekan dahi anda berhampiran dengan kawasan rambut dengan jari-jari. Urutlah dengan gerakan ke belakang. Cara ini berkesan untuk menyamarkan kedutan di dahi anda, sekaligus tegangkan kulit muka.

3. Tegangkan Kulit Muka Cara Ketiga:

Buka mulut anda luas-luas, turunkan kepala ke belakang. Kemudian, buka dan tutup mulut seperti anda sedang mengunyah makanan. Lakukan sebanyak 10 kali.

4. Tegangkan Kulit Muka Cara Keempat:

Duduklah di depan cermin dan pastikan wajah anda memandang lurus ataupun tepat ke cermin. Tekan gigi atas dan bawah. Lebarkan bibir. Tahan dalam kiraan 10, kemudian kembali ke posisi normal dan ulang sebanyak 10 kali.

🔻Jika kulit wajah anda jenis kering:🔻
Anda boleh mengatasinya dengan masker. Buatlah masker daripada campuran air kelapa hijau, susu segar, putih telur dan satu sudu besar madu. Untuk mendapatkan hasil yang baik, pastikan anda melakukannya secara teratur.

🔻Jika kulit wajah anda jenis berminyak:🔻
Anda boleh menggunakan masker bengkuang. Gunakan masker daripada bengkuang yang dicampur dengan perahan limau nipis dan air limau nipis. Lakukan secara rutin dan minyak di wajah anda akan hilang sedikit demi sedikit. Wajah anda pasti akan jadi lebih cantik, anjal dan segar.

Sumber : PetuaDanKesihatan