Thursday, April 14, 2016

Adakah cukup keperluan VITAMIN C dari buah-buahan?

cukup ke keperluan Vitamin C dari buah buahan? 
korang rasa setiap hari korang makan ke buah untuk dapatkan vitamin C?

huhu. kalau tanya saya, of course lahh tak cukup.
kadang tak sempat pon nak kupas buah oren tu, duk je dalam peti. 


kenapa VITAMIN C penting?

sebab utama adalah untuk dapatkan kulit yang sihat.
bila kulit sihat, barulah kulit kelihatan cantik dan segar.
semua orang nak kulit cantik kann?? hihi


manfaat UTAMA Vitamin C:

Vitamin C diperlukan untuk membentuk KOLAGEN.
kolagen adalah sebatian asas otot, tisu, gusi , rangka dan tulang rawan.Oleh itu, ianya mampu mempertingkatkan kedut dan menghalang otot menjadi lembik.

Vitamin C diperlukan untuk memperbaiki Simptoms Pendarahan.
Kekurangan vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit,luka lambat sembuh, kulit kering, ruam dan kulit kasar.

Vitamin C diperlukan untuk meningkatkan sistem imun.
Vitamin C membina sel darah yang sihat untuk penyerapan zar besi yg lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman , mengukuhkan sistem imun, mempertingkatkan alergi hidung dan kulit, asthma.Juga menyingkatkan waktu pemulihan dan mengurangkan simptoms flu dan selsema.

Vitamin C membantu memerangi kanser.
Satu-satunya antioksidan yang berkuasa, mampu meningkatkan interferon semulajadi dalam tubuh dan merangsang pengeluaran T-cells untuk melawan sel-sel kanser dan membuan kimia berbahaya dari tubuh kita dengan berkesan.

Vitamin C mencantikkan kulit.
Ambil vitamin C setiap hari untuk kulit yg lebih cerah, melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmen.Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Vitamin C memperbaiki Insomnia
Memperbaiki insomnia, stress masalah berkaitan mental seperti keresahan.

Vitamin C mengekalkan kolestrol sihat
Mmapu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat,menghalang pendarahan dalaman, hidung berdarah.


JOM IMBAS KEMBALI.

kalau kita tengok, persekitaran kita sentiasa terdedah dengan asap2 rokok, asap kenderaan dan gaya hidup yang tidak sihat sedikit sebanyak menyebabkan kita mudah diserang penyakit dan dijangkiti.

bila kita mudah diserang penyakit dan dijangkiti itu
 bermakna kita kekurangan VITAMIN C!

Vitamin C sebenarnya boleh dihapuskan dengan sendirinya jika korang :

1. hisap rokok.
-mampu melupuskan sebanyak 50-100mg Vitamin C

2. Stress
-mempercepatkan penyusutan Vitamin C

3. Pil penahan sakit
- Menyusutkan Vitamin C yang banyak

4. Terlebih dos vitamin C
- menyebabkan sedikit cirit birit.


PERSOALAN SEKARANG?
ADAKAH MEMADAI HANYA MENDAPATKAN VITAMIN C DARI BUAH BUAHAN?

Setiap hidangan buah -buahan membekalkan sekitar 45-60 mg vitamin C.
Buah-buahan akan menghasilkan Vitamin C yang lengkap dalam 
masa 10 HARI selepas buah itu ranum.

Oleh yang demikian, buah yang tidak ranum
 mengandungi kandungan vitamin C yang sedikit.

Kandungan Vitamin C pada buah akan berkurangan separuh 
apabila dipetik dan akan musnah apabila terdedah kepada kepanasan.

bayangkan, 
berapa je kandungan vitamin C yang sebenarnya
ada pada buah-buahan yang kita beli 
dari pasaraya atau pasar malam tu?

bagaimana pula dengan orang jual buah di tepi2 jalan yang 
terdedah dengan panas matahari?


SEBAB ITU, SHAKLEE membuat kajian untuk
memastikan setiap orang mendapat bekalan Vitamin C
secara berterusan selama 24 jam.

Shaklee menggunakan teknologi sains
pembebasan berterusan secara semulajadi 
yang dipanggil SUSTAINED RELEASE.

1 tablet = 7.5 biji oren termasuk kulitnya ( 500mg)
pembebasan setiap per jam sebanyak 1.5 vitamin C 

UJIAN KLINIKAL telah membuktikan Vitamin C di dalam 2 tablet Vitamin C 
mampu kekal didalam plasma darah kita selama 24 jam.


jadi, untuk mendapatkan VITAMIN C 
yang semulajadi anda mesti 
dapatkan SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS
untuk kesihatan yang menyeluruh! 

JOM topup Vitamin C dalam badan kita!



BOLEH HUBUNGI SAYA DI TALIAN

0145010786
UNTUK SEBARANG PERTANYAAN 
DAN PESANAN


PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN





Tuesday, April 12, 2016

Apa beza Sustained Release Vita C Plus dengan vitamin C yang lain?

Mungkin ramai yang tertanya-tanya apa beza Vitamin C shaklee dengan yang lain?
Apa yang best sangat Vitamin C SHAKLEE ni?

Kenapa nama vitamin C shaklee lain dari yang lain?
dan

  Kenapa saya beriya-iya mengesyorkan
 Sustained Release Vitamin C Shaklee kepada uols? 

haa, banyak tak pertanyaan korang tuu? hehe



NAK TAHU KENAPA?
ni antara sebab "KENAPA" dalam pertanyaan korang tadi tuu: 

✔️vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.

✔️Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu

✔️Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.

✔️Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

✔️Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.



Biasa kita dengar orang makan vitamin C untuk kulit cantik,
 utk dapatkan kolagen kann? 
sebab apa ramai orang perlukan Vitamin C utk kulit diorang tuuu?  

nak tahu apa kebaikan Vitamin C untuk Kulit?

❤️ Perlindungan dari matahari

Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.

❤️ Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka.

Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.

❤️ Penyembuhan Luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

❤️ Melindungi dari perubahan warna kulit

Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

❤️ Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.


Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu





Kolagen yang cukup ibarat batu bata yang tersusun rapi 
untuk mendapatkan kulit yang cantik.
badan kita tak boleh produce kolagen sendiri,
nak taknak kena dapatkan dari makanan.



contohnya : buah oren kaya dengan vitamin C



kalau korang rasa susah nak kupas buah oren tiap2 pagi 

dan susah nak telan oren tiap2 pagi. 



saya cadangkan anda makan SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS ni 

1 tablet Vita C plus bersamaan 7 biji buah oren

Kebetulan pulak bulan ni promosi VitA C PLUS 

BELI 2 DAPAT DISKUAN 5 %
BELI 6 PERCUMA 1


jom sahut
#cabarancantiksihat bersama saya
 dengan Sustained Release Vita C Plus!


Hubungi saya di talian 
0145010786
untuk sebarang order dan pertanyaan

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN





Monday, April 11, 2016

Syoknyaaaaa PROMOSI APRIL!

ASSALAMUALAIKUM.

lama sudah tak menjengah disini.hehe
kejap je masa berlalu kan. 
dah masuk pon bulan April.

nak citer bestt sangat lahhhhh shaklee ni sebab tiap2 bulan ada je promosi kaw2 punya!! 
masa promosi ni adalah masa yang dinanti-nanti oleh semua peminat vitamin shaklee tau! 
boleh borong bebanyak buat stok setahun gitu! 

best ke best?

bulan lepas promo ESP kan.
memang berderu orang wasap mesej nak ESP .hehe.

agak2 korang bulan ni promo ape plak?hihi



taraaaaa!! 
vitamin C shaklee tengah promosi kot!
tunggu apa lagi? 
masa ni laah nak grab.hihi
tahan 6 BULAN tau!



Kebaikan Sustained Release Vitamin C Shaklee


🌸Berkesan mencerahkan kulit wajah dan badan secara sekata, licin, gebu, berseri

🌸Mengekalkan kelembapan kulit, menghilangkan bintik2 hitam,

🌸memudarkan jeragat dan lingkaran gelap di bawah mata

🌸Diperlukan untuk pertumbuhan dan pembaikan tisu, fungsi kelenjar adrenal, dan juga mendapatkan gusi yang sihat dan gigi.

🌸Melindungi sel tubuh daripada kesan-kesan pencemaran

🌸Melindungi daripada jangkitan dan selesema, serta meningkatkan imuniti.

🌸Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis

🌸Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress.

🌸Penting untuk penyuburan sel darah putih dan juga bertindak sebagai antihistamin semulajadi yang amat berguna untuk mengurangkan hidung bengkak semasa selesema, dan mengurangkan gejala-gejala lain alergi.

🌸Memainkan peranan penting dalam pengeluaran kolagen, yang membantu mencegah penuaan pra-matang.

🌸Membunuh bakteria patogenik, yang bertindak sebagai antibiotik yang tidak berbahaya.

🌸Melindungi sel-sel otak dan saraf tunjang, yang sering dirosakkan oleh radikal bebas.

🌸Membantu tubuh menyerap zat besi yang lebih –> berguna dalam rawatan anemia. Ia memainkan peranan penting dalam penghasilan hemoglobin dan sel darah merah

🌸Merawat jangkitan saluran kencing.

🌸Diperlukan untuk metabolisme asid folik dan vitamin lain.


WAHHH , OMEGA GUARD PON TENGAH PROMO BULAN NI!
SYIOKKKNYA!!

🍬26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee 🍬

 🌟Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita   
🌟Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan.
 🌟Mencegah salur darah dari tersumbat 
🌟 Omega 3 dapat mengelakkan strok.
🌟 Mengekalkan tekanan normal darah 
🌟 Membantu mengurangkan ketegangan urat leher 
🌟  Mengurangkan sakit kepala 
🌟Merendahkan kolestrol.  
🌟Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan 
🌟Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL 
🌟 Mengawal masalah obesiti 
🌟 Mengurangkan risiko penyakit jantung 
🌟Sangat bagus untuk ibu hamil 
 membantu tumbesaran dan perkembangan  otak janin 
🌟 Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak.
🌟 Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak
🌟 Membantu menyihatkan paru-paru .
🌟Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll 
🌟 Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE        (lupus erythematosus) 
🌟 Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang 
🌟 Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
🌟Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
🌟Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik 
🌟 Memelihara fungsi-fungsi sendi 
🌟 Mencegah penyakit gout


 Selain itu, Omega 3 yang terkandung dalam Omega Guard
 Shaklee membantu memperbaiki masalah berkaitan otak seperti : 

 💓Mencegah insomnia
  💓Mengurangkan tekanan emosi 
💓Mengurangkan kemurungan dan kebimbangan 
💓Membantu memperbaiki masalah autism 
💓 Membantu memperbaiki masalah kanak-kanak hyperactive 
💓Mengurangkan masalah schizophrenia 
💓Mengurangkan masalah lupa pada wanita yang telah melahirkan anak


orait, save your date ok.
promo sepanjang bulan April je tau.
nanti next entry saya citer apa best sangat vitamin C dan Omega ni 
sampai korangg semua kena beli dan amalkan. hihi

stay tuned.....


kepada anda yang berminat untuk mendapatkan
 vitamin shaklee
boleh hubungi terus di talian 0145010786 
untuk sebarang pertanyaan dan order! 


PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN