Saturday, October 31, 2015

KULIT KAKI KERING DAN MENGELUPAS

Nak dijadikan cerita.

sebelum kami berkahwin , suami saya sudah lama mengalami masalah kaki yang tak pernah elok sejak dari kecil lagi.
katanya dia pernah MC beberapa hari sebelum kahwin disebabkan kaki dia yang bertambah teruk.Doktor hanya bagi antibiotik tapi LANGSUNG TIADA KESAN.

kulit kaki jadi kering dan pedih.
ditambah pulak dia pergi kerja kena pakai stokin dan kasut lebih 12 jam
tu yang membuatkan kaki dia tak bernafas.
kadang-kadang akan muncul nanah, berair dan rasa pedih kalau terkena air.


LEPAS KAHWIN

saya baru tahu masalah kaki dia.
yelaa takkan sebelum kahwin nak telek lelebih plak kan,hehehe
 saya tengok keadaan kaki dia memang teruk.
setiap malam mengadu sakit dan bagitau kalau-kalau tumbuh kat tempat lain pulak.

ni gambar bahagian tapak kaki yang kering dan mengelupas
kadang kadang rasa gatal


LEPAS TU, 

kebetulan kakak ipar jual BIOrzky , air zam zam yang telah dibacakan ayat-ayat Quran.
katenya elok untuk luka-luka dan kegunaan yang meluas. 
hanya sembur pada tempat luka 
atau boleh juga sembur di dalam mulut sebagai penawar.


MAKA DENGAN ITU,
saya cuba ikhtiar dan 
saya pon beli dengan harga RM30 sebotol.
setiap malam sebelum tidur saya akan spray kat kaki suami.

ni laaa rupenya BIOrzky tu



HAMPIR SEBULAN GUNA BOIrzky

keadaan kaki suami tetap sama.
seolah-olah patah tumbuh hilang berganti nanah yang ada kat kaki dia.cewahhh.hehe
hari ni elok sikit.
esok dah tumbuh daa kat jari sebelah dia plak.
tapi kaki yang sama. sebelah kaki lagi elok takde pape.

kakak ipar pernah cite pasal kaki suami saya ni.
KEMUNGKINANAN besar dia waktu kecil tak menyusu badan sebab mak mentua (mak dia laa kan) duk kat hosptal lama lepas bersalinkan dia sebab uri tertinggal kat dalam.
boleh jadi badan dia kekurangan vitamin dan nutrisi menyebabkan kaki dia kurang kelembapan menyebabkan kering.Lagi-lagi suami saya tak minum susu ibu sejak dari baby lagi.

boleh baca apa khasiat susu ibu di sini


TAK LAMA LEPAS TU....

saya berkenalan dengan SHAKLEE.
disinilah titik perubahan kaki suami saya dengan IZIN ALLAH.
(rujuk entry yg lepas di sini)

ni lah hasil setelah consume hampir sebulan
ZINC + VITALEA



ALHAMDULILLAH 

saya seronok sangat sebab nampak perubahan depan mata sendiri.
Selama suami mengambil zinc dan vitalea ni, 
dia dah tak mengadu dah sakit-sakit kaki.
kaki dia pon sekarang dah semakin elok.
sekarang proses nak tumbuh kulit baru .

Rupa-rupanyaaa....

ZINC boleh menyembuhkan luka dengan cepat. 
highly recommended kepada yang lepas pantang untuk amik zinc ni sekali
supaya luka lepas bersalin cepat elok.

VITALEA pula 28 multivitamin yang diperlukan oleh badan.
Vitalea ni sangat penting untuk sel-sel badan kita sebab tu kaki suami saya semakin elok 
sebab vitalea membantu pertumbuhan sel baru.



ALHAMDULILLAH DENGAN IZIN ALLAH , 
IKHTIAR DENGAN SHAKLEE.
HASILNYA SEMAKIN BAIKK!



berminat dengan SHAKLEE
hubungi je saya 
whatsapp/ telegram/sms
0145010786





Wednesday, September 30, 2015

Kisah SHAKLEE ku..


Pengalaman saya bersama SHAKLEE 
belum pon sampai setahun. 
Namun saya yakin dengan produk SHAKLEE dengan 
tagline 

ALWAYS SAFE

ALWAYS WORK

ALWAYS GREEN

tiada bahan tiruan 
tiada bahan pewarna
tiada bahan kimia

selamat.semulajadi.sihat


Sebelum saya mengambil keputusan
 untuk mencuba Shaklee ni saya berfikir panjang dan membuat sikit kira-kira.

harga SHAKLEE sebenarnya sama dengan 
harga set muka yang saya pakai masa tu .
padahal set muka saya tu belum tentu 
original dan selamat digunakan.
Puas jugak saya belek-belek ingredients set muka saya tuuu.
mungkin kesannya memang positif .
Kulit muka bertambah cantik
jerawat takde
kulit glowing gitu.hehe
(memang ramai yang tegur)

tapi saya terfikir
kalau saya stop pakai set muka saya tu 
dan tukar kepada Shaklee. 
saya tak rugi pon.
malah lebih untung!

SEBAB APE?

sebab produk SHAKLEE harga mampu milik!
dan dengan harga set muka saya tu saya hanya dapat

set krim malam+ krim siang+ sabun muka.
tapi dengan harga yang sama macam set muka saya tu 
saya boleh dapat 2-3 produk shaklee 
yang mana berlainan function untuk diri saya.
Shaklee jugak menyakinkan saya 
kerana setiap produk Shaklee yang dikeluarkan 
dijalankan ujian klinikal yang mana lebih dari
83000 ujian!
cuba awak bayangkan betapa gigihnyaa dorang 
buat ujian tu semata-mata untuk mendapatkan kebaikan vitamin Shaklee ni kepada kita semua!
100% original tu.

masih rasa ragu2 lagi ke ?



dan akhirnya ,
 saya tekad dan bincang dengan 
encik suami untuk 
cuba Shaklee. 
ALHAMDULILLAH
 sekarang saya sudah pon menjadi pengedar SHAKLEE anda!



dengan pembelian B-COMPLEX & ZINC COMPLEX
saya dapat FREE VITA-LEA.
yeayyy! :)


Terima kasih 
SHAKLEE bagi free Vitamin VITA-LEA 
untuk saya dan suami tercinta :)



jom tengok kelebihan depa berdua ni.


KELEBIHAN B-COMPEX:
  • memberikan tenaga
  • mengurangkan stress
  • membantu menstabilkan saraf
  • meningkatkan proses pemikiran
  • menukarkan makanan kepada tenaga
  • memetabolismekan karbohidrat,lemak& protein
  • mengalakkan kesihatan sistem kardiovaskular yang lebih baik



B-complex juga mengandungi ASID FOLIK untuk pembentukan sel dan tisu baru.
( perempuan nak kahwin elok sangat amal ni 3 bulan sebelum kahwin)








KELEBIHAN ZINC COMPLEX:
  •  menyembuhkan luka jahitan / luka biasa
  •  bantu mengurangkan rambut gugur
  •  membantu mengatasi masalah lelaki
  •  membaiki masalah prostat
  • meningkatkan tahap kesuburan
  • mengatasi masalah radang kulit




Zinc merupakan mineral yang perlu ada dalam setiap tubuh kita. Ia meransang tindakan bagi 100 enzim iaitu bahan-bahan yang menggalakkan reaksi-reaksi biokimia dalam tubuh kita.




     berminat ?
     boleh hubungi :



PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN
FB : tekan sini



PERLU KE AMBIL SUPLEMEN?

contoh suplemen yang comel :)
*gambar hiasan

PERLU KE AMIK SUPLEMEN NI?

setiap orang mungkin ada pendapat sendiri.
Dulu saya juga begitu.
saya rasa sihat je dan tak perlu pon amik suplemen.
tapi lepas dah tahu...

YA , KITA PERLU AMBIL SUPLEMEN!
PERLU!
PERLU!
PERLU!


UNTUK SIAPA?

untuk kanak-kanak hingga dewasa.
pendek kata untuk kita semua tak kira umur.

baca sini untuk lebih maklumat lanjut


ok,meh saya cite sikit.

firstly, 
 Zaman kita bukan lagi macam zaman nenek moyang kita berpeluh-peluh membanting tulang  mengusahakan sumber makanan fresh dari ladang.
Zaman kita dah terlebih-lebih canggih dengan peralatan moden yang mempercepatkan proses tanaman sayuran dan buah-buahan yang mana telah mengurangkan zat dan vitamin dalam makanan tersebut.

Arus kemodenan ini juga telah memnyebabkan kita mengambil ringan soal makanan yang kita ambil terutama bagi mereka yang terlalu sibuk bekerja dan tak sempat untuk masak dan akhirnya tanpa sedar kita telah mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat dengan mengambil " fastfood" sebagai makanan harian kita.

dah laa mengamalkan gaya hidup yang tidak sihat 
di tambah pulak dengan kurangnya senaman. 
yelaa,  pergi keje beraircond 
dalam kereta beraircond
bila masa peluh nak keluar ni?

kita sudah pon tahu 
makanan yang dijual di pasaraya tidak terjamin selamat dari bahan kimia.
maka, tidak salah kita  usaha dengan mengambil suplemen yang dapat membantu tubuh untuk lebih sihat dan bertenaga sekaligus mengurangkan risiko penyakit kritikal.
insyallah dengan IzinNYA:)


Pilih lah SHAKLEE
SENTIASA BERKESAN
SENTIASA SELAMAT
SENTIASA HIJAU

SHAKLEE bebas dari bahan kimia merbahaya
tiada pewarna tiruan
tiada perasa tiruan 
bersih,selamat,semulajadi :)


jom tonton video ini
moga bermanfaat :)



            


salam sayang dari saya, 
 #shakleebydieyla :)