Wednesday, May 31, 2017

Promosi Harga Special ESP Untuk 10 Orang Terawal !



Assalamualaikum dan salam 6 Ramadhan! Hai , semoga semuanya sihat-sihat dan masih bertenaga untuk kekalkan momentum untuk berpuasa tahun ini. Harini saya rasa nak buat promotion sikit untuk ESP yang sekarang memang macam goreng pisang tau! LAKU KERAS ! tak sampai sehari dah licin kat HQ. So, saya terpanggil untuk buat promosi supaya awak-awak yang nakkan ESP ni dapat beli dengan hati yang senang dan gembira. Moga kita sama-sama dapat manfaat ESP ni untuk kesihatan :)

NAK TAHU APA PROMOSINYA? 

memandangkan ESP bakal tiba pada 7 JUN 2017 untuk batch yang ke 2, jadinya sukacita saya nak buat PROMO HARGA KAW-KAW PUNYA untuk 10 ORANG TERAWAL!

Syarat-syaratnya :

1. Cepat PM 0145010786 .Dapat harga super special dari saya. Yang pasti murah dari biasa.

2. Bayar deposit RM50 @ bayar penuh pon boleh untuk melayakkan awak termasuk dalam list 10 orang terawal .

3. Dapat resepi special ESP di bulan Ramadhan.

Senang je kan?

Rugi tau kalau awak tak join untuk jadi 10 ORANG TERAWAL ini sebab memang special harga ESP saya bagi ni. Bukan selalu tau.Nak tahu kena PM segera!

 So, apa lagi ? moh la grab ESP anda sekarang!

siapa cepat dia dapat ! :)

* order akan proceed setelah full pembayaran di buat sebelum 7 JUN.



Tuesday, May 30, 2017

Kuih Gula Melaka Guna Gula Kabung

Selamat pagi yang indah! Salam Ramadhan ke 5 dari saya untuk semua warga blog yang pernah singgah di blog ini. hehe. Pagi ni nak share resepi buat Kuih Gula Melaka dengan menggunakan Gula Kabung sebab kat rumah ada gula kabung je.Sebenarnya berbuka semalam buat ni , alang-alang tu memang niat nak masuk kan resepi ni dalam blog. Kot-kot la nanti nak buat boleh lah tengok semula resepi. hehe.

Ioulss memang suka yang simple-simple je. Kalau boleh takmo renyah banyak sangat bahan kalau nak buat kuih tuu. hehe. dan of coz mestilah kena ada kerajinan nak buat kuih-kuih ni kann!

Antara bahan yang diperlukan :

- Gula kabung ( gula melaka lagi sedap ye)
- tepung pulut
- tepung gandum
- kelapa yang dah diparut
- garam
- pewarna makanan

Cara buat :

1.  Potong gula kabung kecil-kecil macam bentuk dadu.




2. Masukkan tepung pulut dan tepung gandum dalam satu bekas. Gaul kan dan masukkan air dan sedikit garam. Lepas tu uli sampai jadi doh.



3. Lepas tu, pergi sediakan air untuk merebus doh.
 Sementara air tengah nak mendidih, ambil doh dan masukkan gula yang dipotong tadi.


4. Lepas tu , masukkan doh yang telah diuli ke dalam air yang telah mendidih dan tunggu sehingga doh-doh ni timbul dipermukaan. 


6. Biarkan lama sikit , pastu angkat dan toskan. 


7. Letakkan dalam kelapa yang telah diisi garam dan gaulkan supaya doh tadi disalut oleh kelapa. 


8. Hidangkan di dalam pinggan dan siap untuk dimakan.


 Alhamdulillah dapat lah 2 pinggan macam ni. 
Makan panas-panas lagi sedap sebenarnya.Tapi sedikit kelainan dari segi rasa sebab guna gula kabung. 
Step dia sama je tapi lebih sedap bila guna gula melaka. 

okla, selamat mencuba :)


Saturday, May 27, 2017

Supplement Untuk Kekal Cergas Dan Bertenaga Sepanjang Ramadhan.

Assalamualaikum semua. Alhamdulillah, kini kita sudah pon memasuki bulan Ramadhan.  Tahun ini merupakan pengalaman pertama saya berpuasa ketika sedang sarat hamil. Insyallah dijangka bersalin pada 14 JUN 2017 tahun ini. Doakan semuanya berjalan dengan lancar ye! nervous dupdapdupdap pulak bila difikirkan. hehe

Oh ye, Ramadhan kali ni, saya sangat semangat nak share Supplement yang saya ambil untuk kekal bertenaga sepanjang puasa. Kalau sebelum ni puasa rasa mudah lemau, letih pastu bila dah petang je rasa takde tenaga langsung. Tapi insyallah dengan supplement yang saya ambil ni sangat memberikan kesan yang best dan terbaik sepanjang puasa dengan izin Allah jua.

Nak tahu apa supplement yang saya ambil?

SET RAMADHAN SHAKLEE.

kenapa produk shaklee ini dikatakan Set Ramadhan Shaklee? sebabnya, set ini sangat membantu dari segi tahap kesihatan sepanjang berpuasa. Antaranya ialah MEALSHAKE, PERFORMANCE DRINK dan semestinya ESP.

ENERGIZING SOY PROTEIN




semua orang tahu ESP merupakan produk yang LAKU KERAS dalam shaklee ni. ESP merupakan sumber protein soya Non-Gmo yang mempunyai glisemik index yang rendah. Glisemik Index yang rendah dapat membantu perut kenyang lebih lama kerana tenaga yang dilepaskan secara perlahan-lahan. Sebab tu, bila bersahur dengan ESP kita pasti akan rasa kenyang dan bertenaga sepanjang berpuasa. Lagi satu, kajian saintifik telah membuktikan dalam ESP ni mempunyai 9 asid amino perlu yang tak dapat di produce oleh tubuh kita sendiri tau. Haa, bukan itu sahaja, ESP juga tidak mempunyai kolestrol , jadi tak perlu risau ye dengan ESP kita takkan jadi gemuk kalau tahu cara pengambilan dengan betul.

Tak percaya? Anda wajib cuba tau! Bukan itu sahaja, banyak manfaat ESP ni untuk tubuh. Jangan terkejut kalau kulit makin cantik, parut menghilang dan gastrik pon hilang sapanjang puasa ni.


MEALSHAKE


Mealshakes ni merupakan multivitamin yang dapat menampung kelompongan nutrisi badan kita. Bagi korang yang tidak mampu nak telan tablet, Mealshakes adalah cadangan untuk anda mendapatkan kesemua multivitamin dan multimineral. Mealshake ni diperbuat daripada susu lembu dan berperisa vanila. Bau nya sangatlah wangi macam aiskrim vanila tau! hehe. Siapa yang pernah minum Mealshake mesti dia tahu. Sangat di galakkan untuk ambil ketika berpuasa untuk menampung kelompongan nutrisi yang kurang dalam badan. Maklumlah bila berpuasa , tak sempat nak makan bermacam jenis sayur, dan buah kan? apatah lagi makanana seimbang. So, inilah fungsi supplement ni diperlukan dalam tubuh kita. Bukan itu sahaja, korang je boleh melatih anak-anak untuk berpuasa dengan mealshakes ni tau. Insyallah sangat membantu anak-anak anda berpuasa dengan gembira. 


PERFORMANCE DRINK


Performance Drink atau lebih mesra dikenali sebagai PD, ni antara minuman kegemaran saya untuk kekal hidrat sepanjang hari. Minuman ni sangatlah sedap apabila diminum dengan air sejuk.Apatah lagi ianya berperisa oren, tiada pewarna & pemanis tiruan, tiada kolestrol, tiada gas dan tiada gula. Best kan? minuman sihat untuk kita sekeluarga amalkan sepanjang puasa ini. Bukan setakat sedap dan sihat tapi dapat membantu badan untuk kekal hidrat walaupon berpuasa. Ini sangat penting sebab ketika berpuasa badan kita akan kekurangan air.Sebab tu, kita akan rasa macam nak pitam lah, mengigil badan dan bibir kekeringan. 


Supplement ini hanya membantu menampung kelompongan nutrisi dalam badan bukan lah merawat penyakit. Jadi bagi anda yang sentiasa ingin memastikan tahap kesihatan berada di tahap yang baik, dan kekal cergas , anda wajib ambil set ini dan rasai perbezaan puasa anda kali ini ! 

apepon, ikhtiar untuk kekal cergas di bulan Ramadhan agar kita semua dapat beribadah dengan gembira dan bertenaga. Nak terawih 8 rakaat pon takde hal lah! :)

Ingin mendapatkan Set Ramadhan Shaklee?
boleh segera contact saya di talian yang tertera di bawah ini. 

Saya GUNA, saya JUAL, saya CONSULT :)

Tuesday, May 23, 2017

Bersahur Dengan ESP SHAKLEE Kenyang Lebih Lama.

Alhamdulillah , syukur ke hadrat Ilahi kerana sehingga hari ini Allah masih kurniakan kesihatan yang baik. Sekarang berbaki 4 hari lagi menuju RAMADHAN, bulan yang dinanti-nanti oleh semua umat Islam. Dan sekarang gigih lah saya mengganti puasa 5 hari lagi yang tertangguh tu. hehe.

Kali ini saya  dapat pengalaman baru berpuasa ketika mengandung 37weeks sekarang ni. Masa memula puasa memang rasa risau kot-kot la lapar ke masa tengah puasa. Alhamdulillah , perut ok je takde pon rasa lapar, cuma oleh kerana cuaca agak panas, bibir saya kekeringan sedikit. Hari ni hari kedua saya mengganti puasa , insyallah akan diteruskan sehingga Ramadhan menjelang. Nak tahu apa yang saya amalkan ketika berpuasa?

ESP SHAKLEE



Saya akan pastikan saya bersahur walaupon hanya minum ESP. Saya akan minum ESP dan 2 biji kurma untuk memberi tenaga kepada saya sepanjang puasa walaupon tengah sarat mengandung sekarang ni. Lepas tu, saya akan telan vitamin VITALEA & VITAMIN C . Ibu hamil takleh lupa vitamin ni untuk pastikan HB kekal maintain sampai bersalin.hihi.

KENAPA SAYA PILIH ESP UNTUK BERSAHUR?

pernah kan dengar orang yang makan nasi banyak-banyak masa sahur lepas tu rasa lapar cepat.Tak sampai tengahari badan dah rasa lemau dan lemah. Tapi serius, ESP memberikan tenaga yang berpanjangan dan sangat bagus untuk diamalkan di bulan puasa ni. Even tak makan nasi pon, tetap rasa bertenaga sebab ESP mengandungi glisemik index yang rendah yang mana ia melepaskan tenaga secara perlahan-lahan. Sebab itulah, ESP dapat membantu orang yang gastrik untuk berpuasa.

Bagi anda yang mengalami kesukaran untuk berpuasa, apa kata kali ini jadikan ESP sebagai menu sahur anda untuk kekal bertenaga sepanjang berpuasa. Tak percaya? cubalah , anda pasti akan merasai perbezaan ketika berpuasa nanti. 

Oleh kerana, stok ESP sekarang sangat terhad
.Anda boleh PM saya segera untuk booking ESP anda.
Kalau lambattt, anda yang rugi. 

#ramadhanbakaltibataklamagi
#selamatberpuasadenganESP