Monday, October 16, 2017

Rawatan Kencing Manis

Ramai pesakit kencing manis beranggapan penyakit kencing manis hanyalah bergantung kepada ubat-ubatan.Hal ini menyebabkan mereka hilang keyakinan untuk mendapatkan rawatan kencing manis kerana risaukan kesan sampingan berbanding dengan kebaikan yang bakal diperolehi. Persoalan sekarang apakan Rawatan Kencing Manis yang paling selamat?Tujuan rawatan kencing manis adalah :

1. Bebaskan pesakit daripada kompilkasi yang berkaitan dengan kandungan gula yang tinggi seperti lesu, letih, tidak bermaya, kerap kencing dan kerap dahaga.
2. Menurunkan paras gula kepada paras yang normal.
3. Mengesan dan mencegah komplikasi kencing manis.
4. Mengawal dan mengubati kompilkasi kencing manis yang sedia ada. 

Perkara Penting Yang Pesakit Kencing Manis Perlu Tahu.

Perkara pertama yang perlu pesakit kencing manis tahu adalah kencing manis merupakan penyakit yang perlu dikawal.Pesakit juga perlu faham penyakit ini bukanlah dapat disembuhkan dengan masa yang singkat. Hal ini penting supaya pesakit tidak terburu-buru mencuba pelbagai rawatan yang boleh menyembuhkan kencing manis dalam masa yang singkat.

RAWATAN KENCING MANIS

Rawatan kepada penyakit kencing manis adalah dengan mengubah pemakanan harian. Pesakit kencing manis perlu tahu makanan yang tinggi kandungan gula dan makanan yang mempunyai karbohidrat kompleks sangat bahaya kepada mereka. Makanan ini lah yang membuatkan paras gula dalam darah meningkat dengan mendadak dan boleh sampai tahap merisaukan! 

1. Karbohidrat kompleks.

makanan yang tinggi Glisemik Index sangat bahaya kepada pesakit kencing manis. Glisemik yang tinggi bermaksud makanan bertukar  menjadi gula dalam badan dengan cepat. Ini menyebabkan gula dalam badan meningkat. Contohnya , nasi putih. Sebab itu, pesakit kencing manis hendaklah mengurangkan porsi nasi ketika makan dan sebaiknya menggantikan dengan makanan karbohdirat yang rendah Glisemik Index seperti ESP SHAKLEE. 

2. Ikhtiar dengan VIVIX

Mungkin ramai pesakit kencing manis berharap mereka boleh kembali sihat seperti biasa. Lagi-lagi pesakit yang sudah pon di potong kaki kerana kencing manis.VIVIX shaklee dapat membantu membaiki sel-sel yang dah rosak dalam badan akibat kencing manis. Kalau perasan, kaki yang buruk dan hitam akibat kencing manis adalah disebabkan sel-sel dalam kaki yang dan rosak dan memburuk dari dalam. Di situlah peranan VIVIX untuk membantu membaiki sel-sel yang dah rosak dengan membina sel-sel baru. 

TESTIMONI PESAKIT KENCING MANIS DENGAN IKHTIAR VIVIX SHAKLEE
Sekiranya anda berhajat untuk ikhtiar dengan VIVIX shaklee, dapatkan produk shaklee dengan team SuperStarzFamily berdekatan anda. Pastikan anda mendapatkannya dari team kami kerana team kami mendapat bimbingan dari pakar nutrisi serta doktor berpengalaman dan 20 tahun pengetahuan produk.

Klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk shaklee dengan harga yang lebih jimat.

No ID : 1211873
No comments: