Monday, September 25, 2017

Set Kecantikan Shaklee : Cantik Di Dalam , Berseri Di Luar

Assalamualaikum semua. Nampaknya dah nak penghujung bulan September ni kan,  Cik Dila baru berkesempatan nak share tentang promosi bulan September 2017 ni iaitu Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 dengan tema Cantik Di Dalam, Berseri Di Luar. Gituuuu tajuk temanya. Hehe


Pernah kan kita rasa cemburu bila tengok kulit orang licin, flawless, berseri macam orang korea kan?  Sape tak jeles tu memang pelik.  Hehe .Orang kita ni selalu sangat ada masalah kulit berjerawat, kulit kusam, kulit kering atau berminyak dan yang paling menakutkan adalah kulit lebih berusia dari umur sebenar!  Aduhh,  memang MALU rasanya bila orang panggil kita makcik padahal umur baru 20-an.

Satu perkara yang kita semua kena tahu adalah semakin meningkat usia,  semakin berkurangan kolagen dan elastin dalam badan kita.  Kolagen dan elastin inilah dua elemen yang sangat penting yang berfungsi untuk menegangkan kulit wajah kita.  Ok,  jom kita tengok ada apa dengan Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4.

Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4

Dalam set kecantikan ini,  ia mengandungi 4 nutrients penting yang diperlukan untuk mendapatkan kulit yang cantik dan sihat. 

1. Build (bina)
2. Firm( anjal)
3. Protection(perlindungan)
4. Moisturizer (melembapkan)

  • BUILD (BINA) DENGAN PROTEIN.
Mungkin ramai yang tak tahu blok asas penghasilan kulit ialah PROTEIN. Protein sangat membantu dalam penghasilan sel baru dan membaiki sel kulit yang sedia ada. 

  • FIRM ( ANJAL)  DENGAN KOLAGEN
Semakin berusia,  semakin berkurang kolagen dalam badan.  Jadi untuk menganjalkan kembali kulit,  kolagen sangat diperlukan kerana ia menjadikan kulit  sihat,  membaiki kelenturan kulit dan menegangkan kulit.

  • PROTECTION (MELINDUNGI) DENGAN VITAMIN C
Ramai orang tahu,  vitamin C sangat diperlukan oleh kulit untuk melindungi kulit daripada sinaran UV dan menyokong penghasilan kolagen serta menjadikan kulit lebih cerah dan bersih.

  • MOISTURIZER (MELEMBAPKAN) DENGAN GLA

Gamma Linolenik Asid ( GLA) berfungsi mengekalkan kelembapan kulit, mengurangkan keradangan seperti kulit kering atau kegatalan serta mengurangkan sensitiviti pada kulit. 

Berita gembiranya! Kesemua 4 nutrient ini adalah  menepati keperluan dalam Set Kecantikan Shaklee The Radiant 4 iaitu :


Untuk bulan ini sahaja, PROMO THE RADIANT 4 dengan pembelian set ini 
anda akan dapat RM20 E-Discount Voucher sebanyak 3 keping. 

Sekiranya anda berminat boleh terus klik SINI untuk order
 atau terus hubungi Cik Dila untuk saya bantu.  

Pastikan anda mendapatkan produk shaklee dengan team #SuperstarzFamily kerana team kami mendapat bimbingan penuh dari pakar nutrisi dan doktor berpengalaman. 

Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk shaklee dengan harga lebih jimat

No ID :1211873


Post a Comment