Monday, August 21, 2017

Cara Detox Badan, Hati dan Usus Dengan DTX Complex

DTX COMPLEX merupakan salah satu produk shaklee yang berasaskan herba selain Herbalax, Alfalfa,  Peppermint Ginger dan Garlic. Herba yang digunakan adalah herba yang bebas daripada racun serangga. Ok, jom tengok macam mana rupa DTX ni.

Inilah tablet DTX Complex Shaklee

DTX bermaksud DETOX.
DTX Complex merupakan satu supplemen yang mengandungi kompleks herba-herba berpotensi yang terbukti secara klinikal dan terbukti dalam sejarah yang mana tumbuhan- tumbuhan ini sangat berpotensi untuk kesihatan HATI sebagai organ utama yang berfungsi sebagai detox semulajadi dalam badan manusia.

KENAPA PERLU WUJUDNYA DTX COMPLEX SHAKLEE?

Memandangkan pada hari ini terlalu banyak toksin yang masuk ke dalam badan kita melalui pencemaran, alkohol, stress dan sebagainya yang menyebabkan hati terbeban dan terpaksa bekerja keras untuk membuang racun sehingga hati tidak lagi efisien untuk melakukan tugasnya.  Sebab itu,  Shaklee hasilkan DTX untuk melindungi kesihatan HATI yang sangat penting dalam badan manusia.  
Kenapa HATI sangat penting ?
Hati sangat penting untuk vitamin larut lemak seperti vitamin A, D, E, K diproses sebelum dihantar ke usus untuk di serap ke dalam badan. Bila hati tidak berfungsi dengan baik, makan lah segala macam supplemen pon langsung tak akan memberi kesan.

6 BAHAN UTAMA DALAM DTX COMPLEX.

1. Milk Thistle
- 80% milk thistle ada dalam 1 tablet DTX.
- merupakan tumbuhan yang sejak berkurun lamabya terbukti dapat membantu hati menjadi sihat
- sangat kaya dengan Silymarin (bahan utama)
- elak kanser hati
- merawat hepatitis

2. Artichoke
- mempercepatkan pembentukan sel hati
-melancarkan cecair hempedu/bile pigmen

3.Tumeric(kunyit)
- kunyit yang digunakan adalah bebas racun serangga.
-mempunyai curcumin(bahan aktif)  yang bertindak sebagai anti inflammation, anti bacteria dan anti virus.

4. Reishi Mushroom
- menggunakan cendawan yang tua.
- berfungsi untuk immuniti
- melawan sel kanser

5. Dandelion
-sejenis bunga
- berfungsi untuk melawan hepatitis dan tumor
- membantu badan menyerap iron dengan lebih baik
- berfungsi membantu hati menurunkan gula dalam darah.

6. Schizandra
- fungsi lebih kurang macam kunyit.
- mempunyai antioksidan untuk proses Detox
-menghasilkan protein untuk membuat sel baru.
-elak toksin melekat dalam cell membrane di Hati. 

KENAPA KENA PILIH DTX COMPLEX SHAKLEE?

1. Tumbuhan-tumbuhan di dalam DTX sukar dijumpai.  Hanya di tempat yang mempunyai tanah yang terbaik untuk penghasilan herba yang terbaik.
2. Sekalipon herba ini di jumpai di MALAYSIA kemungkinan besar ianya telah tercemar dengan racun perosak.
3. Sukatan yang selamat.  Shaklee mempunyai saintis yang mengkaji dos sukatan yang paling selamat untuk dimakan. 

Bagi anda yang penting kan kesihatan HATI, USUS dan BADAN,  dapatkan DTX COMPLEX SHAKLEE ini dari Cik Dila sendiri dari team terlatih #SuperstarzFamily #BuildByMe. 

 Pastikan anda mendapat konsultasi serta cara maka  yang betul dari team kami dengan
 bantuan pakar nutrisi dengan pengalaman 20 tahun serta doktor berpengalaman.

Klik : Daftar Ahli untuk dapatkan produk shaklee dengan harga lebih jimat.

No ID : 1211873

Post a Comment