Monday, March 6, 2017

Meal Shakes Shaklee Untuk Anak Picky Eater

Selalu sangat kan ibu-ibu menghadapi karenah anak-anak yang picky eater ketika makan.
Bila masa makan je, banyak pulak peelnya tentang makanan yang kita masak.
Anak-anak yang picky eater biasanya akan kekurangan zat untuk dia membesar dengan baik.
Sebab itu, anak yang memilih makan ni tak boleh dibiarkan macam tu je.
Ibu ibu mestilah bertindak bijak dengan mempelbagaikan resepi makanan supaya kelihatan menarik.
Selain itu, bagi anak-anak minum Mealshake Shaklee untuk topup nutrisi anak-anak anda.

Meh kita berkenalan dengan Meal Shakes Shaklee.

ADA APA DENGAN MEALSHAKE SHAKLEE?

Mealshakes menyediakan hidangan lengkap dan asid amino serta nutrisinya mudah diserap untuk kegunaan harian. Ia diperbuat daripada bahan semulajadi iaitu buah-buahan, sayur-sayuran , kacang soya , lactalbumin ( sejenis susu) dan lain-lain.

Lactalbumin adalah bahan yang terbaik dan mengandungi organisma protin yang sangat berkualiti dan mudah diserap ke dalam sistem tubuh dari peringkat bayi hingga ke orang dewasa. Kebiasaannya , ia mengandungi pelbagai nutrisi seperti immunoglobulin , lactoferon , bacteriolysin dan sebagainya.

Mealshakes dihasilkan untuk semua golongan termasuk bayi, pelajar , kanak-kanak membesar, ibu mnegandung , para atlet, pengamal sayuran ( vegetarian), orang sakit , ornag yang sibuk bekerja atau orang yang selalu mengambil makanan segera.

MANFAAT UTAMA MEALSHAKES

1. Nutrisi Lengkap - Menyediakan 24 jenis vitamin , mineral dan zat yang diperlukan.Kekurangan pengambilan zat boleh menyukarkan kadar serapan vitamin dan mineral oleh tubuh kita. Ia turut mengandungi lecithin soya yang bekerjasama dengan vitamin larut lemak.

2. Membekalkan Nutrisi kepada sel tubuh - Kaya dengan protin ( tidak mengandungi laktosa), membantu pembinaan sel-sel kulit , kuku, rambut, organ, darah , imun dan lain-lain.

3. Membantu tumbesaran - Mengandungi asid folik, biotin,,kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses membesar.

4. Antioksida- Mengandungi vitamin A,C,E,zink,selenium yang merupakan agen antioksida yang bertindak melawan jangkitan dan melambatkan proses penuaan.

5. Mengembalikan Seri wajah - Mengandungi vitamin B yang lengkap ,zat besi, copper yang cukup untuk membina sel-sel darah merah yang sihat, sekaligus memberikan kompleksi wajah /kulit yang lebih cantik.

6. Detoksifikasi- Kaya dengan serat larut untuk membantu membuang lemak berlebihan dan sisa-sisa buangan dari perut dan usus.

7. Kelazatan Rasa Mealshakes -Minuman yang lazat untuk diambil fuktos semulajadi, penggantian segera terhadap kekurangan vitamin, mineral dan juga tenaga.Tidak mengandungi sebarang pewarna dan gula tiruan.


TESTIMONI MEALSHAKES 
MEALSHAKES SESUAI UNTUK SIAPA?

- anak yang picky eater
- sembelit
-warga emas
-kanak-kanak 1 tahun ke atas 
-ibu menyusu
-bermasalah menelan pil
-morning sickness yang teruk

Bagi anda yang ingin mendapatkan Mealshakes boleh terus order disini atau 
terus hubungi saya untuk dapatkan konsultasi cara makan yang betul. No comments: