Monday, February 20, 2017

Testimoni Turun Berat Badan 10 KG Dengan Shaklee!

Selalu sangat kita dengar orang yang ingin turunkan berat badan membeli produk kurus yang berada di pasaran tanpa memikirkan kesan yang akan terjadi pada diri mereka sendiri. Ada yang sakit akibat mengamalkan pil kurus. Tapi tidak juga menampakkan hasil. Ada juga yang sanggup ikat perut untuk menurunkan berat badan sampaikan menyakitkan diri sendiri.  Apa-apa pon cara yang kita lakukan untuk turunkan berat badan mestilah tidak memudaratkan tubuh badan kita.

Harini saya nak kongsikan Testimoni seorang customer saya yang hanya mengamalkan Alfalfa dan Lecithin untuk menurunkan berat badan 10 kg!


customer saya ni seorang student. Akibat gaya hidup yang tak sihat, dia nekad untuk menurunkan berat badan. Alhamdulllah lepas konsisten dengan Alfalfa dan Lecithin, dia berjaya menurunkan berat badannya! Sampaikan dia nak usaha lagi turunkan berat badan tau. Dasyat betul gandingan 2 vitamin ni. Bukan itu sahaja, masalah PMS dia pon berkurangan lepas amalkan Shaklee. 

Walaupon hanya mengamalkan Alfalfa dan Lecithin sebagai usaha untuk turunkan berat badan, bukan bermakna kita boleh makan apa sahaja tanpa had.  Kita juga perlu tahu konsep untuk kurus dengan betul serta makanan yang patut diambil untuk membantu proses untuk turunkan berat badan dengan cara yang semulajadi dan selamat. Nak turunkan berat badan juga memakan masa bergantung kepada individu.

Oh ye , bulan ini Shaklee buat promosi untuk ALFALFA & LECITHIN tau. 
available sampai hujung bulan ini sahaja.
Jangan lepaskan peluang anda untuk turunkan berat badan serta mendapatkan kesihatan yang baik dengan Shaklee.




Ingin dapatkan konsultasi untuk kurus dengan cepat, 
hubungi saya di 0145010786 :)




Friday, February 17, 2017

Pizza Homemade

Sekarang ni musim Promosi Pizza dan Dominos kan? jadi teringin nak makan pizza. hehe Walaupon dah banyak kali beli Pizza dan Dominos yang tengah promo tu tetap tak jemu nak makan Pizza jugak! Dasar kuat makan tau. haha

Sebenarnya dah lama dah nak buat pizza homemade ni disebabkan rumah akak ipar ada oven, maka menumpang lah nak mencuba pelbagai resepi. So, untuk first ni kitorang buat Pizza. Kebetulan dalam peti ais memang dah ada stok daging cincang, sosej dan mushroom . So apa lagi, guna je bahan yang ada  ni untuk buat pizza. 

Hari cuti ni lah masa nak mencuba resepi. Kebetulan pulak , doh pizza ni guna doh buat cakoi je. Ini pon sebab akak ipar memang berniaga cakoi. So kitorang guna je doh ni. Nak cuba dulu tengok camne rasa.Benda dah ada tak yah membazir.Pagi tadi lepas siap-siap kemas rumah terus pergi rumah akak ipar dan terus start buat pizza. 


Antara bahan yang digunakan untuk topping pizza ialah Sosej, daging cincang ( gambar lupa nak ambil) , lada benggala dan cheese.


Potong kecil-kecil untuk susun atas doh pizza. 

Pada mulanya kitorang decide nak guna sos je untuk sambal pizza ni, tapi akak ipar nak buat lebih sedap maka dia pon masak sambal sekejap. 

ala tak susah pon.
blend cili kering + tomato+ bawang putih.
masak atas api sampai cili masak. 
lepas tu , sapu kat atas doh roti yang dah siap di bakar. 



Doh roti di bakar terlebih dahulu pada suhu 180 darjah celcius. 
Nampak tak doh roti tengah dibakar tuuuu.



Ok, lepas je dah masak doh roti tu, terus hias bahan-bahan tadi atas pizza macam gambar kat atas ni. Dapatlah 2 biji pizza. memang puas hati makan sebab banyak nau bahan topping tu. hehe
lepas dah siap hias pizza masukkan dalam oven semula untuk dibakar  dalam 5-10 minit sampai cheese tu cair. 




tadaaaaa.... inilah rupa pizza yang telah siap dibakar. Memang tak sabar-sabar semua orang nak merasa sampaikan pizza yang kedua tak sempat nak tangkap gambar dah selamat masuk perut memasing! hehe

Alhamdulillah memang kenyang. ngam-ngam makan tengahari kitorang harini. 
Yang best buat sendiri ni sebab bahan topping tak kedekut, letak je banyak mana. rasa pon boleh tahan sedap bila makan tu tergigit lada benggala. 

Lepas ni kalau buat , letak banyak-banyak lada benggala lagi sedap! 
cheese kalau nak feeling tarik-tarik beli lah Parmesan dan Mozarella. 
ni bajet murah je tapi puas hati dapat makan banyak.

Selamat mencuba ! :)







Kedai Shaklee Untuk Bisnes Online Saya

Memandangkan saya merupakan seorang Pengedar Shaklee, saya mempunyai Kedai Shaklee secara online.Harini saya nak kongsikan kedai Shaklee saya. Jemput singgah naaaaaa... :)

Antaranya ialah blog saya yang paling saya sayangi ini! hehe. Khas untuk bakal customer saya untuk mencari produk Shaklee berdekatan mereka.Majoriti ramai yang jumpa saya hasil daripada google.Alhamdulillah.



Selain itu, bagi yang minat berinstagram boleh lah follow saya ( superstardieyla
rapat-rapat untuk tahu berkaitan dengan produk Shaklee. 
Paling best Shaklee sentiasa ada promosi tiap-tiap bulan yang mana harga lebih murah dari biasa!
Macam bulan ni ada promosi hebat :

ALFALFA BUY 1 FREE 1 
LECITHIN BUY 1 FREE 1
OSTEMATRIX BUY 2 DISCOUNT 5%
OSTEMATRIX BUY 6 FREE 1 

Available sampai hujung bulan FEB 2017 tau! 


Saya juga manfaatkan akaun peribadi saya di facebook untuk jadikan kedai Shaklee saya. 
Boleh add saya di facebook ya dan ikuti setiap posting dari saya. hehe :)


Yang best pasal Kedai Shaklee ni  available bila-bila masa sebab tak pernah tutup kedai.
 Tengah lena tidur pon customer boleh datang tau. hehe. 

Bagi yang ingin dapatkan produk Shaklee atau nak tahu lebih lanjut mengenai Produk Shaklee bolehlah contact saya atau team saya Khairunnisa Ramli di kawasan Seremban.





Cara Saya Buat Bisnes Shaklee Secara Online Melalui Handphone


Sudah menjadi tabiat orang Malaysia selalu berkepit dengan handphone kan? Kegunaan handphone pada masa kini boleh dikatakan ianya satu keperluan kerana handphone amat penting untuk menghubungkan antara satu sama lain. Ditambah pula dengan teknologi yang semakin canggih membuatkan setiap orang memerlukan data internet untuk bersosial di lama maya seperti Facebook, Instagram , Email dan sebagainya.

perghh! skema giler ayat. haha.Tapi itulah realiti kita sekarang. Handphone tanpa internet baik campak je kat laut sebab tak berapa nak berfungsi sangat. hehe. Tapi ada baiknya kita gunakan handphone untuk tujuan bisnes dan mencari ilmu supaya setiap apa yang kita buat tu bermanfaat. Dapat lah jugak elakkan diri daripada buang masa dengan menghadap handphone. 

ok, berbalik kepada tajuk entry kali ni, saya berbesar hati nak share cara bagaimana saya buat bisnes Shaklee secara Online melalui handphone. Bila kita decide nak berbisnes, kita memerlukan medium seperti laman sosial yang dekat dan mudah dengan kita untuk memperomosikan apa yang kita jual supaya dapat mencari pelanggan. Dan sudah semestinya , handphone adalah suatu benda yang sangat fleksibel dengan kita untuk berbisnes walau di mana pon kita berada asalkan ada data internet.

Pengalaman saya sepanjang berbisnes Shaklee ni, saya menggunakan 2 aplikasi yang sangat membantu saya untuk schedule segala post sepanjang hari. Bila dah set siap-siap untuk schedule, ia sangat memudahkan kerja harian kita. Walaupon kita tak sempat nak online, post-post yang kita dah buat akan keluar mengikut masa yang kita tetapkan. 

Antara aplikasi yang saya gunakan ialah :


1.


aplikasi buffer ni boleh donlod di Playstore. 
Cumanya Buffer ni timing dia dah lari sikit tak tahu sebab apa tapi still boleh schedule
 macam biasa cuma kena hati-hati sikit lah dengan masa dan tarikh.
Biasanya saya guna buffer untuk post gambar di facebook. 
Dan buffer ni terhad untuk 10 post kalau tak silap. 




2. 

Aplikasi hootsuite juga sangat best dan mudah digunakan. Boleh schedule post kita banyak-banyak untuk di update di facebook. Saya  pernah set sampai seminggu punya post. Biasanya saya guna untuk post status sahaja. Memang sangat membantu untuk schedule post kita setiap hari even kita tak online pon waktu tu. 


2 Aplikasi ni sangat berguna untuk sesiapa yang buat bisnes. Memang membantu untuk surirumah yang berbisnes, orang yang bekerja sambil buat side income, student yang super busy berbisnes.Semua orang pasti rasa masa sangat terhad untuk berbuat pelbagai kerja, jadi aplikasi sebegini sangat membantu meringankan tugas-tugas posting kita di laman sosial. 

Macam saya sendiri pada mulanya menjalankan bisnes rasa sangat tak tentu arah untuk posting setiap jam di facebook. Tapi lepas dah tahu aplikasi ni, memang sangat membantu. Yela, kita yang jadi surirumah ni pon banyak kerja nak buat bukan nak menghadap handphone je 24 jam kan? 
so , why not kita usaha untuk dapat side income dalam masa yang sama hal lain pon boleh diurus dengan baik.

Bagi yang nak dapatkan konsultasi percuma mengenai Produk Shaklee,
 boleh lah berhubung dengan saya di 0145010786.











Friday, February 10, 2017

Pengedar Shaklee Di Sikamat, Seremban

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Moga semuanya dalam keadaan sihat walafiat.
Saya merupakan seorang Shaklee Independent Distributor (SID) yang sangat kagum dengan produk Shaklee yang berasaskan sumber tumbuhan semulajadi. Saya sendiri telah masuk 2 tahun mengamalkan Shaklee sejak berkahwin pada tahun 2015. Selepas berkahwin , baru saya ada kesedaran yang tinggi mengenai kesihatan bila mana saya rasa diri saya kurang nutrisi akibat tidak gemar makan sayur sewaktu bujang dulu dan dalam masa yang sama saya ikhtiar Shaklee untuk mendapatkan zuriat.

Saya mula mencari income untuk membolehkan saya bekerja dari rumah, Alhamdulillah , rezeki saya bertemu dengan Shaklee membuatkan saya yakin dan seronok untuk berkongsi kebaikan produk Shaklee kepada lebih ramai orang di luar sana.

Setelah mengamalkan Shaklee, ternyata Shaklee sangat berkesan dan saya mendapati diri banyak perubahan yang berlaku pada diri saya. Paling best saya dapat mengekalkan berat badan saya walaupon saya langsung tidak mengamalkan diet! Best kan? hehe. Bukan itu sahaja, parut-parut lama yang ada pada badan pon semakin pudar.

Saya sememangnya seorang yang simple dan tidak suka bermake up apabila keluar dari rumah. Tapi kadang-kala , bila kulit tidak sihat menyebabkan muka nampak kusam dan kurang bermaya. Maka, saya terpaksa juga menggunakan skincare untuk membuatkan kulit kelihatan lebih bermaya. Bila kenal je Shaklee , saya terus takut untuk pakai skincare yang belum tentu bebas bahan kimia. Memang saya stop terus penggunaan skincare dan sampai sekarang saya masih tidak memakai apa-apa skincare. Saya hanya memakai Pencuci Muka Nutriwhite Shaklee yang terbukti tahan lama dari pencuci muka yang pernah saya pakai sebelum ini.

Siapa sangka dengan mengamalkan Produk Shaklee, kini saya menjadi Pengedar Shaklee yang aktif untuk membantu lebih ramai orang di luar sana mendapatkan produk yang terbukti berkesan, selamat dan semulajadi.

Bagi yang ingin dapatkan produk Shaklee dan konsultasi percuma dari saya , 
boleh hubungi saya di 0145010786. 


insyallah saya akan consult anda dengan sebaiknya! 

Hidup Sihat, Keluarga Bahagia :)


Friday, February 3, 2017

Senarai Harga Produk Shaklee

Assalamualaikum.Harini Cik Dila nak listkan sikit Senarai Harga Produk Shaklee.
Majoriti yang mesej tanya-tanya pasal harga produk Shaklee kan?Sepatutnya harga produk shaklee semuanya sama je sebab harga ni yang tertera kat dalam website Shaklee tu. Tak tahu lah kalau masih ada yang masih nak jual murah. Dengar cerita Shaklee akan terminate keahlian dia kalau dia jual dengan harga AHLI kepada yang BUKAN AHLI. so, hati-hati ye korang kalau nak beli.

Produk Shaklee ni bermacam jenis kalau korang nak tahu.
Ada Set Nutrisi, Set Penjagaan Kulit Muka, Set Home Care& Clean, dan Set Hair Care Prosante.
Tapi harini saya share dulu harga Set Nutrisi  yang ramaii sangat orang cari.
Moga entry bermanfaat untuk kalian yang tertanya-tanya harga produk Shaklee :)

ALFALFA LARGE ( 700 TABLET)
RM 108.85


ALFALFA SMALL ( 300 TABLET)
RM 60.95

LECITHIN ( 180 CAPSULES)
RM 58.30
VITALEA FOR CHILDREN ( 60 TABLET)
RM 117.93


HERBAL BLEND MULTIPURPOSE
RM 39.75



GARLIC COMPLEX ( 60 TABLETS)
RM 59.63
PERFORMANCE DRINK (539g)
RM 91.43

VITALEA IRON FORMULA ( 120 TABLETS)
RM 99.38
CINCHSHAKE ( CHOCHOLATE, VANILLA, CAFE LATTE )
RM 192.13

VITA- E COMPLEX ( 120 CAPSULES)
RM 165.63



OMEGA GUARD ( 90 CAPSULES)
RM 144.43


ENERGIZING SOY PROTEIN ( 850g)
RM 170.93


MEALSHAKES - FRENCH VANILLA ( 544g)
RM 127.20

CAROTOMAX ( 30 CAPSULES)
RM 82.15

OSTEMATRIX ( 120 CAPLETS)
RM 64.93



VITA - C PLUS ( 180 TABLETS )
RM 103.35

BCOMPLEX ( 120 TABLETS)
RM 58.75

ZINC COMPLEX ( 120 TABLETS)
RM 35.78

HERB-LAX ( 120 TABLETS)
RM60.95

GLA COMPLEX ( 60 CAPSULES)
RM 96.73



DTX COMPLEX ( 90 CAPLETS)
RM 165.63

CHEWABLE VITA C - PLUS ( 90 TABLETS)
RM 39.75

PEPPERMINT GINGER PLUS ( 90 TABLETS)
RM 50.35

PHYTOCOL-ST ( 120 TABLETS)
RM 208.82

NUTRIFERON ( 30 SACHET)
RM 192.13

VIVIX (150ml)
RM 503.50



klik : Daftar Ahli untuk mendapatkan produk shaklee denga harga lebih jimat.

NO ID : 1211873




Wednesday, February 1, 2017

Cara Daftar Ahli Shaklee Online Untuk Jadi Pengedar Sah Shaklee


DAFTAR AHLI SHAKLEE SECARA ONLINE

Cara mendaftar ahli shaklee adalah sangat mudah. Anda boleh memilih untuk mengisi borang secara online disini atau lebih cepat anda hanya perlu SMS " Daftar Ahli"  ke nombor 0145010786. Sangat mudah kan?

Bagi yang belum tahu, mendaftar sebagai ahli shaklee bukan bermaksud anda wajib join bisnes. Sebenarnya 98% ahli shaklee yang berdaftar di Malaysia adalah mereka yang daftar sebab nak makan Shaklee dengan harga ahli. Sama je konsep macam anda daftar keahlian dengan Tesco, Zemart dan lain-lain.




BERAPA YURAN UNTUK DAFTAR SEBAGAI AHLI?

Yuran untuk daftar ahli ialah RM 68.90 sahaja untuk keahlian seumur hidup. Sangat murah dan anda bakal dapat Percuma kit bag Shaklee.Kit bag Shaklee ni Shaklee akan pos terus ke rumah anda dengan bayaran postage RM11.


BOLEH KE DAPAT FREE KEAHLIAN?

Yes! boleh sangat. Shaklee memang ada offer keahlian percuma untuk yang membuat pembelian produk Shaklee berjumlah RM700 ke atas ( ikut harga ahli). Jika anda membuat pembelian produk RM 700 , anda akan dapat keahlian secara percuma dan mendapat rebate cash sebanyak RM35 yang akan dibank in terus ke akaun anda! Jimat sangat kann.




FAEDAH DAN KELEBIHAN JADI AHLI SHAKLEE

Dah jadi ahli shaklee ni memang banyak faedah dan kelebihannya. Antaranya ialah setiap kali anda membeli vitamin Shaklee, anda akan mendapat points yang mana points tersebut boleh ditukarkan ke bentuk wang tunai.

Bayangkan kalau beli vitamin je , anda boleh dapat untung RM100. tu belum campur kalau anda belikan vitamin untuk suami dan keluarga. Makin banyak anda beli, makin banyak points anda dapat dan makin banyaklah wang tunai yang akan anda dapat :)

Selain itu, 
  • Anda juga akan dapat diskaun 15-20% untuk setiap pembelian produk shaklee
  • Dapat privilege ahli contohnya vitamin percuma atau kupon extra diskaun
  • Dapat jemputan makan-makan atau hari keluarga Shaklee dan bermacam lagi.

best kan jadi ahli Shaklee ni, di samping anda juga akan didedahkan dengan ilmu-ilmu kesihatan.

JOM DAFTAR AHLI SEKARANG! 

  1.  Isi borang keahlian secara online
atau 
  1. SMS " Daftar Ahli" ke 0145010786
















Promosi Bulan Februari 2017

Assalamualaikum dan selamat petang semua.

huh, dah lama rasanya tak menaip.
ni semua gara-gara spec mata tertinggal kat Pahang. maka memang meraba lah sikit kalau nak menaip tanpa spec di mata. hehe. Alasan je kan. Dan akhirnya spec mata dah kembali ke tuannya lepas ayah poskan dari Pahang.

Mohon doakan saya sentiasa rajin untuk update blog lepas lepas ni. Takmo sendu sangat blog ni. kesian blogger yang menyinggah takde berbalas kunjungannya. Nanti bila free saya blogwalking ye. Insyallah.

ok, nak citer pasal PROMOSI bulan Februari 2017 ni.
besttt sangat Shaklee ni sebab setiap bulan ada je promosi. So, jangan ketinggalan ye.
sebab bila promosi ni harga memang jauh lebih murah nak-nak kalau korang memang dah jadi ahli member. Nak dapatkan ahli member secara PERCUMA pon boleh. tapi yang ni kena whatsapp saya tau! kita bisik-bisik nanti.

PROMOSI BULAN FEBRUARI 2017


OSTEMATRIX 

BELI 2 DISKAUN 5%
BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL






VITALEA FOR CHILDREN
 BELI 3 PERCUMA 1



ALFALFA COMPLEX 
BELI PERCUMA 1



LECITHIN
BELI 1 PERCUMA 1


Bagi sesiapa yang ada masalah sendi, tulang, kekurangan kalsium dan susah nak 
tidur boleh lah amalkan ostematrix. 

dan bagi yang nak kurus dengan kos yang rendah sangat digalakkan untuk ambil ALFALFA + LECITHIN . insyallah anda pasti akan dapat result yang memuaskan!