Friday, February 17, 2017

Cara Saya Buat Bisnes Shaklee Secara Online Melalui Handphone


Sudah menjadi tabiat orang Malaysia selalu berkepit dengan handphone kan? Kegunaan handphone pada masa kini boleh dikatakan ianya satu keperluan kerana handphone amat penting untuk menghubungkan antara satu sama lain. Ditambah pula dengan teknologi yang semakin canggih membuatkan setiap orang memerlukan data internet untuk bersosial di lama maya seperti Facebook, Instagram , Email dan sebagainya.

perghh! skema giler ayat. haha.Tapi itulah realiti kita sekarang. Handphone tanpa internet baik campak je kat laut sebab tak berapa nak berfungsi sangat. hehe. Tapi ada baiknya kita gunakan handphone untuk tujuan bisnes dan mencari ilmu supaya setiap apa yang kita buat tu bermanfaat. Dapat lah jugak elakkan diri daripada buang masa dengan menghadap handphone. 

ok, berbalik kepada tajuk entry kali ni, saya berbesar hati nak share cara bagaimana saya buat bisnes Shaklee secara Online melalui handphone. Bila kita decide nak berbisnes, kita memerlukan medium seperti laman sosial yang dekat dan mudah dengan kita untuk memperomosikan apa yang kita jual supaya dapat mencari pelanggan. Dan sudah semestinya , handphone adalah suatu benda yang sangat fleksibel dengan kita untuk berbisnes walau di mana pon kita berada asalkan ada data internet.

Pengalaman saya sepanjang berbisnes Shaklee ni, saya menggunakan 2 aplikasi yang sangat membantu saya untuk schedule segala post sepanjang hari. Bila dah set siap-siap untuk schedule, ia sangat memudahkan kerja harian kita. Walaupon kita tak sempat nak online, post-post yang kita dah buat akan keluar mengikut masa yang kita tetapkan. 

Antara aplikasi yang saya gunakan ialah :


1.


aplikasi buffer ni boleh donlod di Playstore. 
Cumanya Buffer ni timing dia dah lari sikit tak tahu sebab apa tapi still boleh schedule
 macam biasa cuma kena hati-hati sikit lah dengan masa dan tarikh.
Biasanya saya guna buffer untuk post gambar di facebook. 
Dan buffer ni terhad untuk 10 post kalau tak silap. 




2. 

Aplikasi hootsuite juga sangat best dan mudah digunakan. Boleh schedule post kita banyak-banyak untuk di update di facebook. Saya  pernah set sampai seminggu punya post. Biasanya saya guna untuk post status sahaja. Memang sangat membantu untuk schedule post kita setiap hari even kita tak online pon waktu tu. 


2 Aplikasi ni sangat berguna untuk sesiapa yang buat bisnes. Memang membantu untuk surirumah yang berbisnes, orang yang bekerja sambil buat side income, student yang super busy berbisnes.Semua orang pasti rasa masa sangat terhad untuk berbuat pelbagai kerja, jadi aplikasi sebegini sangat membantu meringankan tugas-tugas posting kita di laman sosial. 

Macam saya sendiri pada mulanya menjalankan bisnes rasa sangat tak tentu arah untuk posting setiap jam di facebook. Tapi lepas dah tahu aplikasi ni, memang sangat membantu. Yela, kita yang jadi surirumah ni pon banyak kerja nak buat bukan nak menghadap handphone je 24 jam kan? 
so , why not kita usaha untuk dapat side income dalam masa yang sama hal lain pon boleh diurus dengan baik.

Bagi yang nak dapatkan konsultasi percuma mengenai Produk Shaklee,
 boleh lah berhubung dengan saya di 0145010786.











Post a Comment