Saturday, September 10, 2016

Pengalaman Customer Shaklee Saya Paling Diingati


Suatu hari, ada seorang customer ni wasap 
saya tanya harga Vitamin C.
Macam biasa bila customer tanya harga, saya mesti akan tanya dulu apa keperluan
 dia untuk amik vitamin tu. 
sebab saya niat nak bantu dia jadi saya perlu tahu kenapa dia nak vitamin C.
Yela kot dia ada masalah sembelit ke , mane sesuai ambil vitamin c kan. hehe

Alhamdulillah, mujur customer ni baik hati  ni terus berterang kenapa dia nak amik Vitamin C. 
Rupa-rupanya dia baru je lepas operation tumor dalam rahang.
 First time dapat customer yang operate ni. Nervous jugak la. hehe
Dia kata dia berminat nak consume shaklee tapi tak tahu pengedar shaklee mana yang boleh dipercayai. Takut kena tipu. Tapi bila kawan dia bagi no saya kat dia. 
Insyallah dia yakin katenye.

Alhamdullillah.

Lepas tu saya terus cadangkan vitamin terbaik utk dia iaitu 
Vitamin C dan Zinc untuk luka operation dia.
Alhamdulillah tak lama lepas tu, dia bagitau berita gembira kat saya. 
Dia cakap dia seronok sangat2 sebab luka jahitan dah mengecil dan tak perlu jahit dah!

gembira saya dengar sebab saya dapat bantu dia dengan asbab vitamin shaklee ni. 
Dan saya besyukur sebab dia bertambah yakin dengan servis yang saya bagi! 😘

Terima kasih kepada kawan dia yang bagi no saya kat dia. 
kita takkan sangka bagaimana rezeki kita datang kann. 😊




Post a Comment