Saturday, September 10, 2016

Kenapa Set Mighty 3 Gems Wajib Ada Di Rumah Saya?





Hai, tengok ni! Hehehe

Ni lah SET MIGHTY 3 GEMS. 


Apa benda 3 ni? 


Set Mighty Gem ni terdiri dripada:

🌟ENERGIZING SOY PROTEIN

🌟PERFORMANCE DRINK

🌟MEALSHAKE


Bulan2 puasa ni sangatlah di perlukan 3 tong ni untuk menambah keperluan nutrisi badan kita untuk kekal bertenaga ,cergas dan elak dehidrat sepanjang puasa ni.

Set Mighty Gems 3 ni wajib ada di rumah saya untuk mendapatkan vitamin yang lengkap.


Performance drink memang saya ambik waktu berbuka je.

 sebelum ni pernah amik masa sahur sekali. Tapi rasanye lebih sodap bila minum waktu berbuka.
Masa tarawih pon tak ngantuk ok! Hihi

Performance Drink bagus minum time puasa sebab dia bantu untuk kekalkan bendalir dalam badan. Biasanya bila kita berpuasa , kita kurang minum air dan akan menyebabkan badan dehidrasi. Untuk kurangkan dehidrasi , kena lah minum Performance drink.

Bila bersahur , saya memang akan minum ESP je .Macam pagi kan tak lalu nak makan, mujur la ada ESP atleast perut kenyang lebih lama dan takde lah kriuk kriuk lapar. hehe. ESP juga sangat lah sesuai untuk orang yang ada kencing manis tau! Tapi saya takde kencing manis ye. Jangan salah faham pulak. Paling penting ESp sangat bagus untuk dijadikan sahur yang paling berkhasiat, dengan GI yang rendah takdelah lepas makan terus rasa mengantuk dan lapar balik. 

Mealshake pulak , saya baru je order sebenarnya.hihi. 

I is tak sabar nak rasa gabungan mealshake + Esp mesti lagi yummy gitu! hehehe.
Bukan stakat yummy je tau. Mealshake ni multivitamij yang lengkap dan sangat sesuai untuk kanak-kanak yang takde selera makan dan memilih bila makan. Tapi jangan risau , orang dewasa dan warga emas juga boleh amalkan mealshake ni. Bau vanila mealshake ni memang sedap tauu! 

Rasa nak ratah camtu je. hehe

okla, kalau korang berminat , terus roger no telefon saya ye! :)

Post a Comment