Wednesday, August 24, 2016

Set Gastrik Shaklee Membantu Melegakan Angin Dalam Badan

Assalamualaikum, 
Lately ni ramai yang mesej tanya pasal set gastrik. 
Dalam entry sebelum ni dila pernah share bagaimana gastrik boleh terjadi.
Boleh la baca sedikit info di link tersebut.hehe

Jadinya , disebabkan pertanyaan dari customer , maka harini
 dila baik hati nak share Set Terbaik Untuk Masalah Gastrik. hehe
Selalu memang dila akan cadangkan set supaya set ini dapat membantu untuk 
mengatasi masalah gastrik secara optimum. Paling penting, dila akan service terbaik 
untuk setiap customer yang beli dengan dila. 
Bukan setakat jual pastu senyap krik krik krik je. 
dila bukan macam tu ok.
Rugi la siapa tak beli dengan dila tuuuu. :)

Secara normal, sel-sel dalam perut secara semulajadinya menghasilkan asid hidroklorik 
untuk fungsi pencernaan makanan, Asid ini adalah asid yang sangat tinggi keasidannya
 iaitu skala pH 1-2 hinggakan jika terkena pada kulit luaran , kulit itu akan terhakis.

Dalam perut juga ada lapisan mukosa yang berfungsi sebagai pertahanan untuk melindungi
dinding perut dari kesan asid tadi. Tapi jika terlalu banyak asid yang dirembeskan
 ditambah pula kekuatan lapisan pertahanan dinding perut menjadi lemah, maka disini 
akan berlaku keradangan.

 Itulah yang dipanggil GASTRIK. Dan jika gastrik ini dibiarkan lama boleh  berlaku
 lebih teruk lagi yang mana akan berlaku pendarahan pada dinding perut. 
Ini akan menyebakan masalah najis dan muntah berdarah.

Maka, jika anda mengalami masalah gastrik yang bertahun-tahun lamanya dan masih 
belum pulih sepenuhnya, dila sarankan untuk berikhtiarlah dengan
 SET GASTRIK SHAKLEE. 


SET GASTRIK SHAKLEE


1. ESP 
- Membantu mengurangkan keasidan dalam perut 
yang disebabkan jus gastrik.
 ESP ni bersifat alkali dan dapat membantu 
meneutralkan keasidan tersebut.

- Merupakan sumber protein yang mana protein
 sangat diperlukan untuk membina sel baru dan 
tisu baru bagi dinding perut.

2. OSTEMATRIX
- merupakan vitamin kalsium dan magnesium. 
Biasanya orang yang gastrik akan di suruh minum susu kan?
 sebab ianya akan meneutralkan keasidan dalam perut juga.

- Kalsium dan Magnesium sangat penting untuk membantu penyerapan kalsium lebih berkesan.


3. PEPPERMINT GINGER PLUS

- Kombinasi 4 herba iaitu pudina, halia , jintan dan
 bunga lawang ( anise ) terbukti secara klinikal untuk 
membantu masalah loya, gastrik dan angin dalam badan.

- Membantu masalah penghadaman ,pedih ulu hati dan cirit birit.

Berminat untuk mendapatkan
 SET GASTRIK?






Post a Comment