Sunday, August 28, 2016

Harini Nak Bebel Je

Sudah sekian lama tak main sukan, hari sabtu baru ni ada perlawanan bola jaring persahabatan antara budak sekolah dan kami yang dah tak sekolah. hehe
tahu jela budak sekolah main mestilah hebat dan masih bertenaga kan.

masa perlawanan bola jaring tu berlangsung, aku pi main badminton dengan kawan.
 peehh da la tak warm up ( jangan tiru aksi ni okay) pastu terus main. masa main memang tak rasa. pagi ni bangun tangan kanan da macam rasa bengkak. hihi

mujur lah tak sakit sangat.
bole lagi menaip ni haa. :P

aku minta maaf la pada korang yang tertunggu-tunggu aku update blog tapi tak berupdate 2 hari ni. (perasan je ada orang tunggu).
actually Sabtu Ahad memang selalu berpogram untuk mengisi masa lapang. hehe
bila tengah beraktiviti tu memang tak dan nak mengupdate blog sebab tak dapat nak pegang fon sokmo pon.

so , harini nak bebel sebab dah 2 berpogram dan 2 hari tak makan vitaminn., sobs.sobs. T_T
rasa bersalah ya hamatt tau . sebab vitamin ni pelengkap makanan harian kita.
dah la semalam makan lambat.
pagi tak makan terus makan tengahari.
pastu pi ziarah mak mentua akak ipar dia hidangkan hotdog , nugget dan keropok pulak.
hehe , melemahkan iman betul nak makan sebab dah lama tak makan fast food sebegitu banyak sekali.
sekali hidang berpinggan-pinggan pulak.

peh memang berlori-lori kalorinya. sabar jela, tapi makan jugak.haha
tu pasal rasa bersalah kat vitamin ni.hehe

bayangkanlah 

MENU SABTU 

sarapan :
nasi lemak
teh susu

tengahari :
nasi
ayam masak kari
sayur kobis (sejemput)
sambal belacan

petang :
nasi
tomyam
ayam paprik
sayur kangkung belacan


hahaha, banyak betul kalori haa.
tapi bila timbang berat ku menurun.

last berat aritu 56kg
sekarang 52kg !

aikkk macam tak percaya kat penimbang tuuu je. huhu
asbab makan vitamin laa ni. hehe.

tak tahu nak suka ke nak percaya.

tapi kalau betul, alhamdulillah sangat. sangat membantu vitamin Shaklee ni.

kalau korang nak , boleh dapat kan SET BAJET KURUS dengan aku.

berbaloi-baloi :)








Post a Comment