Thursday, August 4, 2016

Cara Mudah Schedule Post Dengan Hootsuite

Hootsuite merupakan aplikasi mudah untuk schedule post di laman social.
Yang bestnya Hoostsuite ni, kita boleh schedule banyak-banyak post 
dan post tersebut akan keluar ikut timing yang kita nak 
walaupun masa tu kita tak online pon.

best kann!

Secara jujurnya Hootsuite ni sangat membantu untuk saya sharing
 kebaikan shaklee setiap hari. Ada juga hoostsuite untuk kegunaan PC 
tapi yang saya dah apply hootsuite ni guna handphone sebab handphone
 je yang selalu melekap kat kita . so, take it easy with hootsuite :)

ok, meh saya kongsikan cara menggunakan hootsuite


1. Install Apps Hootsuite di Playstore.

hihi, tak update lagi. storage pon penuh asyik nak update je kejenye. huhu


2. Go to Setting - Social network , then pilih nak guna laman social yang mana. 
Saya pilih FB untuk schedule post guna hootsuite.


ok, untuk FB connect to facebook ye.


3. Step untuk set post.


klik Publisher.

 

then, taip kat sini apa yang ingin di post.




klik tepi SEND NOW tu , nanti akan muncul camni. 
pastu pilih Custom Time.



Setkan tarikh yang kita nak untuk post.


Setkan masa yang kita nak post tu keluar.


Dah siap , klik OK dan klik logo macam telegram di tepi tu. 

S I A P !  

nanti post akan keluar di wall Facebook kita mengikut masa yang kita schedule.
macam  kat bawah ni.



nampak kan ada tulis hootsuite kat post atas tu. 

Alhamdulillah, bagi sesiapa yang buat bisnes dan ada masalah untuk post setiap masa 
elok guna hootsuite ni untuk schedule siap2 sebelum tidur waktu malam.
esok pagi, tayah online pon post ni akan keluar sendiri macam yang kita nak. 

saya sendiri guna hootsuite ni dan ianya sangat membantu saya dalam bisnes shaklee :)
sebarang pertanyaan pasal apps ni , boleh tinggalkan soalan di komen ye! 
insyallah ada masa saya jawab :)

Terima kasih, ada ilmu baru saya share lagi insyallah.








Post a Comment