Monday, August 29, 2016

Bagaimana Produk Shaklee Mengubah Kehidupan Anda?

Assalamualaikum.
Mungkin ramai lagi kat luar sana belum kenal Shaklee itu apa kan.
Shaklee merupakan vitamin tambahan yang semulajadi , selamat dan berkesan dan sesuai untuk semua peringkat umur sama ada lelaki atau perempuan.

harini saya nak kongsi kan sikit bagaimana Produk Shaklee dah ubah kehidupan saya dan akhirnya saya semakin suka kan vitamin ini sebagai pelengkap nutrisi harian saya :)

1. TUMIT KAKI KASAR MACAM KERTAS PASIR , KINI DAH LEMBUT.


Nama pon perempuan mestilah menitikberatkan soal kecantikan. sampai ke celah-celah kaki pon kena pastikan takde masalah tau. hihi over tak? Dulu masa sekolah asrama memang pakai selipar dalam bilik sebab taknak tumit pecah dan kasar. La ni kat rumah sendiri leceh pulak nak pakai selipar, tumit memang kasar sampai tahap kalau tidur malam tu boleh tersangkut kat selimut.
 Dapat bayang kan tak betapa teruknya? haha. Ni kisah benar tau. Sampai lah berjumpa dengan produk hot dalam Shaklee iaitu ESP . Setelah amalkan ESP shaklee tanpa skip memang nampak perubahan yang ketara. Tumit tak lagi kasar , malah rasa lembut je bila pegang.

Rasa macam tak caya pon ada! hehe . 
Ini kerana Esp merupakan protein yang membantu menggantikan 
sel-sel lama kepada sel kulit yang baru. , 
Hasilnya tumit dah tak kasar macam dulu!

2. SEMBELIT DAH TAKDA!



Muka lawa tapi sembelit , malu laa kann? hehe . nampak sangat dalaman tak ok. 
Dulu saya tak tahu pon ada sembelit. cumanya setiap kali membuang
 najis keras dan agak sukar nak membuang.
 Pernah juga bila membuang tu keluar darah. mak aii , kecut perut masa tu. 
Terus google apa sebab berdarah tu. Saya pulak jenis penakut nak pergi klinik.
 Masa ni saya tak kenal Shaklee lagi, saya hanya ikhtiar makan
 Sunsweet je untuk lembutkan najis. 

Lepas kahwin, saya kena sembelit pulak. Tahap tak tahu nak kata camne ,
memang berpeluh-peluh lah dalam tandas tapi langsung takde pogress.
 Sampai tahap memang kena guna bantuan jari untuk cungkil keluar. huhu.
 Azab tak azab la, sape kena dia tahu lah camne rasanya . 
Alhamdulillah sekarang, amalkan Ostematrix.
 Sebab dapat tahu ostematrix ni bukan sekadar kalsium sahaja tapi
ada juga magnesium dan vitamin D yang membantu melegakan otot.
 Sebab tu , ia membantu orang yang sembelit terutama ibu yang hamil dan berpantang. 

Baru tahu, kalsium kurang akibat sembelit juga.
Lepas amalkan osteamtrix , kali ni dah nak masuk 4 botol.
 Alhamdulillah takde lagi masalah membuang dan najis memang lembut ,
 tak perlu nak meneran bagai. Ibaratnya rasa nak yak je cecepat pergi
toilet kalau tak memang melepas kat seluar. haha. gitu sekali effectnya. 

3. MOOD OK :)

Cerita pasal mood dan lagi-lagi masa tu baru kahwin, mood memang swing sokmo. 
Rasa nak marah tu meluap-luap padahal benda kecik je. Teruk betul perangai. haha 
Tapi ini serius tau. Memang perasan lepas amalkan bcomplex dah berapa botol tah dah tak terkira. Jarang nak marah . Kalau marah takdelah sampai nak jadi hulk! hehe 
Sampai suami pon puji, Suka sebab perangai baik. 

Bcomplex mungkin ramai yang kenal sebagai asid folic untuk ibu hamil. 
Tapi sebenarnya bcomplex sangat bagus untuk orang yang nak hamil 
dan sangat membantu mengurangkan tekanan. 
Terutama orang perempuan. hehe 
Orang perempuan sokmo sangat stress kan. sebab tu kalau period 
pastikan makan bcomplex ye.

Apa yang istimewa
 mengenai Vitamin Shaklee?

- Semulajadi
- Tiada bahan kimia
- Tiada perasa tambahan
- Tiada pewarna tiruan
- Tiada pemanis tiruan
- Halal


Mahu dapatkan vitamin Shaklee?
#SHAKLEEEFFECT 
#SHAKLEESEREMBAN



Post a Comment