Wednesday, July 13, 2016

Vitamin Paling Saya Suka! Awak pula?



Dalam banyak2 benda mesti ada satu benda yang kita paling suka kannn?
Tapi dalam banyak2 produk shaklee ada 4 vitamin yang saya paling suka!
nak tahu apa vitamin kesukaan saya tu. 

ok, meh saya kenalkan satu-satu sekali dengan sebab kenapa saya suka sangat! 

# Energizing Protein Soy (ESP)
Paling suka minum ESP ni nak2 kalau campur dengan koko tamar tau.
resepi terbaru ni saya campur pulak dengan Farm Fresh perisa coklat!
 perghhh! memang lemak berkrim rasanya.
kadang2 tu memang dah buntu nak masak apa sarapan pagi2 .Mujur ada ESP, takyah pikir banyak nak masak apa terus shake je ESP ni. Jimat masa dah boleh buat keje lain. ye dok?

yang penting Esp ni sumber protein yang berkualiti tinggi diperbuat daripada soya NON GMO.
lepas tu pulak, Glisemik Index RENDAH . sangat bagus untuk orang yang hidap diabetes tau.
kenyang lebih lama takde lah asyik2 nak mengunyah.

#BCOMPLEX
Bcomplex pulak sangat bagus untuk elak stress duk rumah sorang2 ni tau. Hehe.
Bukan sahaja untuk elak stress tapi juga elok utk kita ye wanita sekalian.
cerita bab wanita ni, kenapa bcomplex peting untuk dalaman wanita?
bcomplex ni mengandungi  asid folic yang sangat bagus diamalkan untuk wanita yang sedang hamil dan wanita yang ingin hamil. Asid folic dapat mengelakkan kecacatan pada janin. 
biasanya kalau pi klinik, nurse memang akan bekalkan kita dengan asid folic, tapi kalau rasa nak lebih selamat makan je BCOMPLEX ni, nurse tu pon takkan marah. hehe .kalau korang tak makan je mesti dorang bebel nanti.hihi

# SR VITA C PLUS
Beralih pulak kepada vitamin Cantik ,vitamin paling famous utk cantik mestilah VITAMIN C.
 Nak cantik makan vitamim C jangan skip tau.
. Bukan shj cantik ye tapi juga untuk kesihatan. 
Kalau sakit ke demam ke takperlu dah pi klinik amik ubat. Makan je vitamin C ni.
bestnya Vitamin C shaklee ni menggunakan teknologi sustained release yang mana melepaskan vitamin C ke dalam tubuh secara perlahan-lahan selama 5 jam. 
so, badan akan dapat bekalan vitamin C sentiasa. 
memang menjadi kegilaan orang ramai sebab Vitamin c shaklee ni memang best, siap boleh buat masker lagi tau! 

#Ostematrix
ostermatrix ni memang kesukaaan sangat sebab ia dapat membantu melembutkan najis.
 Almaklum pernah ada history sembelit memang jadi fobia kalau berulang lagi.kalau seminggu dua tak ambil pon dah start rasa susah nak membuang tau. memang kena konsisten je baru seronok membuang.
 Selain tu, lenguh2 badan pon hilang bila konsisten amalkan dia ni.kalau dulu jalan lama sikit memang sakit mencucuk2 la tumit ni, alhamdulillah lepas amalkan dia ni tak sakit dah. best la pergi shopping lelama kann? hehe.


nilah vitamin kesukaan saya dulu kini dan selamanya. 
dalam tak sedar hampir setahun lebih berkecimpung dengan vitamin ni. 


sekiranya anda mahu kan vitamin macam saya , senang je, 

insyallah saya bantu anda mendapatkan vitamin yang sesuai untuk anda.

the best consultation,
shakleebydieyla


Post a Comment