Tuesday, July 12, 2016

Tips Kulit Sihat Dan Cantik


semua orang mengimpikan kulit yang cantik, cerah, glowing, flawless.
ni memang TAK BOLEH dinafikan, saya yang dok taip2 ni pon nak 
jugak kulit flawless without any jerawat tau! hihi
bak kata omputih, perfect! hehe

Kulit muka ni sama je macam rumah.
rumah takkan bersih kalau kita tak sapu dan mop hari2. 
mesti akan kotor berhabuk sampai tebal habuk tuu.kalau dah tebal konfirm kena sental kuat2.

haa, muka pon sama.
 perlu dibersihkan dan dicuci setiap hari supaya bersih dan cantik. 
Jadi, penting untuk kita tahu cara penjagaan kulit muka ni.

ok, kat sini ada beberapa tips untuk saya kongsikan cara
 penjagaan kulit muka agar sihat dan cantik.




1. Pakai pembersih muka dan pelembap muka.
Jangan lupa pelindungan UV sekali.

- kulit muka mestilah dibersihkan, pastikan pakai produk skincare yang sesuai dengan kulit. kena try and eror mana produk yang sesuai unutk kulit muka,
 kenali jenis kulit .
yang pasti produk yang SELAMAT.



2. Minum Air kosong secukupnya
- kena minum air secukupnya untuk mengelakkan kulit kering




3.Pengambilan makanan yang tinggi nutrient.

- membantu mendapatkan kulit yang sihat



4. Kawal tekanan!

- stress salah satu punca kulit bermasalah , stress terkawal jerawat pon akan terkawal



5. Tidur yang secukupnya

-penting supaya kulit tak kusam dan lebih segar



6. Makan multivitamin

- melengkapi nutrient yang diperlukan badan


7. Bersenam 

- Bersenam akan membuatkan perjalanan darah lebih lancar dan
 penyerapan nutrient lebih lengkap utk badan.


Ramai di kalangan kita jarang menitik beratkan 7 tips ni yang mana menyebabkan kulit jadi cepat kusam, kulit kering , kulit berminyak dan kulit tak bermaya. 

Jom amalkan tips ini untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik!

jika ada inginkan produk skincare Shaklee yang selamat dan semulajadi,

Post a Comment