Friday, July 22, 2016

Lempeng Cicah Sardin

Assalamualaikum. 
Harini nak citer santai-santai je. 
hujung minggu ni macam biasa sentiasa ada jemputan ke
 kenduri atau rumah terbuka raya.
so apa lagi, makan dan terus makan jela kan. 
hehe sonang hati takyah masak lunch nanti. hihi

akak ipar ada ajak pi rumah terbuka kat Selayang tapi 
tak dapat pergi rumah terbuka akak ipar tu sebab jauh. 
Husband pon nampak macam malas nak drive jejauh. hehe 

pagi ni dapatlah kitorang breakfast bersama-sama . 
Memang jarang dapat breakfast sesama tau maklumlah busy
 dengan pogram memasing. hehe
taknak kalah juga walaupon duk rumah ada pogram jugak tau! 

pagi ni ingat nak minum Esp dulu sebelum masak breakfast.
 tengok2  stok ESP dah abis lah pulak. dah order dah semalam tapi 
harini kan cuti kompem dapat isnin nanti. 
maka tak bershake Esp lah dua hari ni.
 tulahh lain kali order 2 tong terus buat stok ye puan dila.

cuba teka breakfast apa pagi ni?
alaa nak teka-teka pulak konfem lah semua dah tahu kan. 
tengok la tajuk entry ni. hihi

LEMPENG CICAH SARDIN


kenapa lempeng?

hehe, actually my husband memang minat sangat sangatt
 sangattt makan kodok dan lempeng. 
kodok ni cekodok tau, bukan kodok yang macam katak tu.
 aii loya tekak terbayang.

haaa, memang favourite sangat.
tu pasal dia bambam sikit dari saya. 
takpe bambam pon saya sayang. hehe
tapi kalau makan kodok mesti goreng dengan minyak yang banyakkan.
so pilih lempeng supaya dapat kurangkan minyak.
biar sihat sikit makan tu. 
bukan apa dah macam-macam makan dah musim2 raya ni kan.
so, kena jaga kolestrol dan minyak2 ni. 

apa salahnya jaga untuk diri sendiri jugak kan.
kali ni lempeng cicah sardin je. 
kalau saya pon memang suka kodok cicah sardin
 tak pon kuah ayam lemak masak cili api tu.
pehh, memang sodap bona! 

hehe .

okla, saja nak share cite kali ni. 
selamat berhujung minggu semua.
sat lagi nak pi kenduri kat rembau sambil2 tu boleh
 hantar herbal blend kat customer. 
kulit tangan dia kering sebab tukar sabun mandi katenye. 
Takpe, sat gi sapu krim ni ye.
TAKDE PARABEN jadi selamat untuk semua kulit
tak kira baby ataupon orang dewasa. :)


pergi kenduri pon sempat lagi berbisnes kauu! haha

kalau nak tahu, krim ni dah jadi favourite my husband
juga sebab kulit kaki dia cepat kering.
Alhamdulillah lama jugak pakai tak habis2. 
sapu kat kulit rasa cool je. 


kalau nak cari krim herbal ni boleh lah 
contact saya :)





Post a Comment