Monday, July 18, 2016

Kelebihan Menjadi Ahli Shaklee Dan Bagaimana Pembelian Shaklee Secara Online Membantu Bisnes Saya Berkembang.

KELEBIHAN MENJADI AHLI SHAKLEE.




Masa first join shaklee dulu , tak berniat pon lagi nak bisnes.
Normally bila beli barang manusia memang sukakan MURAH, PROMOSI DAN JIMATT BANYAKK. hehe

maka, saya pon decide nak jadi ahli member sebab nak harga murah.

Nak tahu apa lagi yang saya dapat bila dah jadi ahli shaklee?
mungkin kat luar sana ramai tak tahu apa yang korang bakal dapat bila jadi AHLI SHAKLEE ni.

ok, meh saya bentangkan kelebihan menjadi ahli shaklee.


1. DISKAUN PEMBELIAN SEBANYAK 15-20%

Once korang register je jadi ahli shaklee, terus dapat diskaun 15-20% dengan setiap pembelian produk. Jimat dan sangatt murah. sebab tu saya selalu pesan, kalau nak murah meh la daftar ahli. tak rugi pon!

2. PROMOSI ISTIMEWA SETIAP BULAN

ha, yang ni memang best.Shaklee memang akan ada promosi setiap bulan. So, korang get ready je nak grab vitamin favourite memasing.  masa tengah promo harga memang jatuh tergolek-golek tau. so, kena grab banyak2 time promosi.

3. DAPAT INFO PASAL VITAMIN

bila makan vitamin bukan sekadar makan shj. tapi didedahkan apa fungsi vitamin tersebut.
bila tahu apa fungsi vitamin tu lagi semangat nak makan vitamin tanpa rasa malas dan culas!
di samping dalam ilmu tambahan asbab makan vitamin. Tak kenal maka tak cinta. dah kenal memang cinta sangat kat vitamin tau! hehe

4. BOLEH ORDER SENDIRI JE

 dengan teknologi serba canggih sekarang ni, semuanya di hujung jari je.
dah jadi ahli shaklee senang je nanti nak order. tak perlu keluar rumah pon.
hanya perlukan internet, dan masuk website shaklee terus click click then tunggu je barang sampai.
sangat mudah as easy as jari menari2 atas keyboard je. hihi

5. DAPAT CONSULTATION PERCUMA

haa, ni memang exclusive dari group saya sendiri.
bila beli vitamin daripada pengedar sah shaklee , automatic korang akan di layan dan diberikan consultation percuma which is cara makan yang betul supaya kami dapat memastikan korang dapat kesan bila amalkan vitamin ini.Kalau tak nampak sangat kesan, insyallah dapat membantu kesihatan lebih baik.Kalau beli kat kedai atau kat luar, korang takkan diguide dengan details macam kami guide korang.


bila dah enjoy makan shaklee, dapat banyak info mengenai vitamin.
saya cuba untuk bisnes memandangkan saya kenal ramai ahli shaklee yang berjaya dapat income 4k and above bermula dengan consume vitamin je.
So apa lagi, bulatkan tekad dan teguhkan azam untuk berbisnes since saya pon hanyalah surirumah.

NAK TAHU BAGAIMANA PEMBELIAN SHAKLEE SECARA ONLINE MEMBANTU BISNES SAYA BERKEMBANG?


1. SEMUANYA ONLINE

Part paling best yang semua orang suka sebab ianya mudah!
takperlu nak keluar rumah pi kerja dah.
hanya duk kat rumah boleh bisnes shaklee dengan senang hati.
masa dengan keluarga pon banyak.
setiap bulan income masuk macam orang pi kerja jugak. hihi
hanya gunakan media sosial untuk sharing produk seperti blog, instagram , facebook dan lain-lain.

2. DAPAT MASUK GROUP FAMILY

Dapat masuk group family yang mana selalu memberi semangat kepada yang newbie macam saya untuk berbisnes.dalam group tu juga, berkongsi kisah -kisah kejayaan yang boleh dijadikan isnpirasi untuk kita juga berjaya macam mereka. Sedikit sebanyak membantu saya lebih semangat untuk teruskan bisnes.

3. COACHING SETIAP BULAN MENGENAI PRODUK PILIHAN

Bila dah start bisness, knowledge tentang vitamin mestilah kena up kan. so, takdelah risau bila ada customer yang tanya sebab kita tak jual menjual buta tuli tapi kita jual dengan ilmu sekali.
bestnya setiap bulan mesti ada coaching tentang vitamin a.k.a slot kenali vitamin supaya lebih banyak tahu pasal vitamin dan mudah untuk sharing dengan orang lain.

4. TAK PERLU CARI ORANG

Apa yang saya perasan dan suami saya sendiri perasan bisnes SHAKLEE tak perlu pon cari orang. sebaliknya orang yang cari kita. mau tak best ? hehehe .kita hanya perlu sharing je mengenai produk dan orang yang ada masalah kesihatan pasti akan cari kita jika berkaitan dengan masalah dia.
Jadi, tak perlu rasa penat mencari orang untuk beli produk kita, hanya teruskan sharing sampai lebam! hehe.

5. TAK PERLU PEGANG STOK 

bestnya bisnes shaklee ni tak perlu pon pegang stok.
order je terus kat HQ shaklee nanti depa yang poskan ke rumah customer.
so, takyah pening2 risau stok dah expired bagai.


6. GUIDE DARI UPLINE

bila nak berjaya, kena ada mentor / guru supaya kita lebih terarah.
macam tu juga dalam bisnes, guide daripada upline, group dan master2 yang dah berjaya dapat bantu bisnes lebih mudah dan lancar. Takperlu dah rasa tak tahu nak buat macam mane, nak buat apa sebab 100% akan diguide walaupon kita ni takde pon ilmu bisnes langsung.




JOM JADI AHLI SHAKLEE DAN
 RASAI PERUBAHAN HIDUP ANDA :)



Post a Comment