Wednesday, July 13, 2016

Jatuh Bangun Dalam Shaklee.


"JATUH SEKALI TAK BERMAKNA KITA TERUS JATUH"
Dalam hidup ni, setiap apa yang kita lakukan mesti ada cerita jatuh bangkit nya dulu sebelum berjaya mengecapi kejayaan.
Sama macam orang nak berubah.
Nak ubah diri bukan senang kalau tak pernah ada history jatuh bangkit.
Betul tak?
Tapi tak bermakna sekali kita jatuh, selamanya kita akan jatuh.
Begitu juga sepanjang saya buat bisnes shaklee ni, sikap sebagai orang yang bisnes yang menentukan jatuh bangunnya sesebuah bisens tersebut.
ye, sepanjang hidup kita selalu ada masalah dengan sikap. ada masa-masa yang saya pon pernah rasa down, malas, tak semangat, dan banyakk lagi rasa negatif tu dalam diri .
 "bila rasa down, malas dah nak share pasal shaklee."
"rasa penat share banyak2 takde pon orang like."
"rasa cam buat malu je dok post pasal shaklee sales pon takde."
tapi siapa  je yang tahu ?
ni apa yang saya rasa dulu la. 
masa first timer join shaklee.,
pernah juga rasa nak stop buat shaklee. 

 Tapi kenapa SAYA MASIH TERUSKAN DNEGAN BISNES SHAKLEE NI? 

disebalik bisnes yang didirikan mestilah ada kelas2 ilmu yang membantu memgembangkan idea, teamwork yang saling menyokong dan memberi semangat dan paling penting ada coach yang mengajar dan terus mengajar hingga kita berjaya sama macam dia. 



Alhamdulillah saya rasa bersyukur sangat, 
seiap kali saya jatuh, saya dapat bangun semula. 
dan cuba perbaharui skill. 
dan sepanjang saya buat bisnes juga sentiasa diingatkan untuk berbisnes online juga dengan Allah.
kerana Allah adalah kunci rezeki.
sehebat mana usaha kita, minta lah rezeki pada Allah juga.
jangan pernah belakangkan Allah dalam bisnes. 
kerana bisnes yang diberkati, bisnes yang banyak mendekatkan diri kepada Allah. 
bila bisnes diberkati , insyallah Allah luaskan rezeki untuk kita :D

TERIMA KASIH ALLAH <3
TERIMA KASIH SHAKLEE <3







Post a Comment