Friday, July 22, 2016

Cara Kuruskan Badan Style Shaklee.

Assalamualaikum. 

petang-petang ni santai je  nak cite pasal kuruskan badan. 
Semua orang obses nak kurus sebenarnya sebab nak nampak cantik, 
sebab nak bila pakai baju nampak lawo je. takde lah semua benda nak terkeluar ye tak? hihi

paling penting nak kuruskan badan adalah kerana nak jaga kesihatan sebab berat badan yang melebihi tahap normal berisiko untuk pelbagai penyakit datang melamar.
 haa kalau orang laki melamar kita takpela jugak kan.
ni penyakit. 
nauzubillahiminzalik.
moga-moga kita sama sama usaha jaga kesihatan sebelum terlambat.

ok, panjang berjela pulak mukadimah nye. hehe

back to the topik.
CARA KURUSKAN BADAN STYLE SHAKLEE.

dalam shaklee cara untuk kuruskan badan menggunakan 3 kaedah. iaitu 

BAKAR - BUANG -BINA

Jom tengok satu-satu kaedah ni.

1. BAKAR lemak dengan Omega Guard dan Lecithin.


Omega Guard dan Lecithin berfungsi membakar , memecahkan dan menyingkirkan  lemak-lemak degil dan tepu dari badan. Sangat bagus diambil bersama makanan yang berkolestrol tinggi dan berminyak supaya mereka dua ni boleh pecah-pecahkan lemak supaya tak melekat pada dinding perut.

Sebab itu bila nak kurus, kena senam sampai keluar peluh. 
peluh tu adalah toksik2 yang keluar dari badan dan senaman yang dibuat itu boleh pecahkan lemak dikawasan berlemak.

Antara Omega guard dan Lecihtin, Omega Guard paling hebat dalam kerja-kerja membakar lemak!


2. BUANG toksik dengan Alfalfa dan Herblax




                    

Alfalfa dan Herblax berfungsi membuang segala toksik yang yang tak diperlukan oleh badan.
Alfalfa ni ala-ala jamu moden dan Herblax pula macam julap yang mana dia akan membuang semua kerak-kerak lama dalam usus kasi clear.

dalam detox 2 ni sangat diperlukan untuk cuci usus.baru lah badan jadi ringan.

3. BINA shape dengan ESP dan CINCHSHAKE
           

          









ESP dan Cinchshake berfungsi untuk memelihara otot dari kehilangan semasa menguruskan badan.
Bila kehilangan otot, kita akan kehilangan keupayaan untuk membakar lemak dan merendahkan kadar metabolism badan.
 Sebab tu, Esp dan cinchshake sangat diperlukan untuk orang yang ingin kuruskan badan.

Kalau nak tahu, cinchshake ada 3 perisa yang sedap iaitu, coklat , vanila dan latte. 

inilah cara kuruskan badan style shaklee. 
Kebiasaannya customer akan tanya berkait vitamin untuk kurus, dan
 saya pasti akan syorkan vitamin mengikut keperluan badan customer.

jangan risau, Saya cuba bantu anda mendapatkan vitamin semulajadi ini.

apa yang saya bagitau disini hanyalah umum sahaja setiap fungsi vitamin,
jika berminat untuk tahu lebih lanjut 






Post a Comment