Thursday, July 14, 2016

BIG WHY . WHY YOU?




ada apa dengan BIG WHY?


selamat pagi semua,

lepas makan kacang panggang + telur mata kerbau 2 biji
 alhamdulillah baru semangat nak hadap blog.hehehe .


ok, arini nak cite pasal BIG WHY.


Big why ni sangat penting kalau korang nak capai sesuatu dalam hidup,


contoh, NAK DUIT BANYAK. 

kenapa korang nak duit banyak?
untuk apa?
nak bagi kat sapa?
duit nak banyak mana?

haa, yang ni lah korang kena details kan setiap persoalan

 supaya jawapan tu nanti jadi BIG WHY korang nak capai.

macam saya buat shaklee ni.

nak tahu apa BIG WHY saya?



1. sebab saya nak KERJA!


hehe, memberontak jiwa raga bila suami suh kerja kat rumah,

saya isteri yang taat suami ok, dengar cakap suami.INsyallah ada hikmahnya,

alhamdulillah berjodoh dengan shaklee ni, memang Allah dah bagi kerjaya kat saya sebagai working mommy at home gituuwww! .





2. Sebab kedua , saya nak DUIT BANYAK BANYAK BANYAK.


Pengalaman kerja dulu memang syok lah kan, tiap bulan gaji konfirm masuk.

tapi bila dah bisnes semangat nak tunggu bonus masuk tu lain macam sebab 100% terletak pada usaha.
tak buat tak dapat der! jangan main2. haha
kalau kerja dengan orang tahap malas macam mana sekalipon gaji tetap masuk.
haa, kat sini sangat merasai susahnya nak cari duit.



3. Nak belanja mak ayah jalan-jalan.


Bestkan ada duit banyak.

boleh bawak mak ayah pi trip jalan2 sana sini.
malaysia pon tak habis round lagi takyah la berangan nak pi luar negara.hihi
kita round malaysia dulu eh mak abah. :P




4. Nak beli rumah.


memang idaman setiap wanita yang dah kahwin nak ada rumah sendiri yang besar, ada laman yang pasti selesa untuk ahli keluarga datang.

Sebab tu kena bisnes betul2 baru dapat apa yang kita nak.




5. Nak beli kereta.


kalau nak tahu, dalam shaklee ni sampai tahap shaklee bagi bonus KERETA tau. tapi takde lah sedebuk bagi kereta. shaklee bagi duit ikut kita laa nak guna buat beli kereta ke bayar kereta ke tak kisah asalkan dapat BONUS CAR. syok weii!


ni lah BIG WHY yang menjadi push faktor kenapa saya buat bisnes shaklee.

takkan nak harap gaji suami je kan.
sian dia , dah laa bebanan tempat kerja, di tambah pulak si isteri asyik nak itu ini, mau botak kepala laki den! haha




apepon , BISNES memerlukan kesabaran. 
"The good thing take times"


dan paling utama, 
minta pada ALLAH apa yang kita NAK. 
insyallah Allah takkan sia-siakan doa hambaNYA. :)


Post a Comment