Wednesday, July 27, 2016

Bengkak Susu Akibat ESP

Assalamualaikum.
selamat pagi :)

Entry ni khas untuk mommy to be dan ibu-ibu yang menyusukan anak.
boleh juga kepada the bujang yang ingin menambah ilmu mengenai susu ibu.



Mungkin ramai yang tak tahu hak seorang anak untuk mendapatkan susu ibu adalah sehingga umur 2 tahun.

 kat sini, saya kongsikan sikit ayat Alquran.



Petikan Ayat 14, Surah Luqman:



" Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapa : ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun;dengan yang demikian bersyukurlah kepadaKU dan kepada kedua ibu bapamu ;
 dan ingatlah , kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan)"


Kalau tengok sekarang ni, ramai ibu yang bekerja menghadapi masalah untuk memberikan susu ibu secara exclusive kepada anak sehingga 2 tahun. Ramai yang memberikan susu formula kepada anak sebelum umur anak mencecah 2 tahun kerana kekurangan susu badan. Paling sedih anak baru je usia 2 bulan dah bagi susu formula.

Kenapa SUSU IBU sangat penting buat si anak?

Antara faedah susu ibu kepada anak ialah :

1. Dapat mengurangkan risiko bayi mengalami sindrom kematian mengejut
2. Membantu bayi melawan jangkitan dan membentuk bakteria baik dalam sistem pencernaanya
3. Bayi mendapat kesemua nutrient yang diperlukan untuk membesar dengan baik daripada susu ibu
4.Mendapat perlindungan daripada bakteria jahat
5.Melindungi bayi daripada sakit perut dan sebarang jangkitan
6. Membantu bayi sembuh dari penyakit dengan cepat.


Setelah dah tahu apa faedah susu ibu kepada anak, mungkin ibu-ibu lebih sensitif dengan perihal susu yang patut diberikan kepada anak supaya anak-anak membesar dengan sihat.

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah susu kurang atau susu drop, jangan cepat mengalah.
saya kongsikan sedikit tips untuk banyakkan susu yang saya dapat dari seorang sidelines yang pakar bab penyusuan ibu. Antara tipsnya :


Tips banyakkan susu badan :

1. Kena rajin kosongkan breast.Rajin perah susu.
Lagi banyak demand lagi banyak supply.
2. Jangan stress,banyakkan bertenang dan berzikir
3.Minum air kosong lebih dari 3 liter
4.Makan makanan berkhasiat.



Bagimana ESP membantu membanyakkan susu ibu?

ESP merupakan sumber protein yang berkualiti. 
Protein pula makanan untuk sel-sel dalam tubuh kita.
bila sel dapat protein yang berkualiti, 
maka sel-sel tubuh akan berfungsi dengan baik dan
 membantu pengeluaran susu dengan banyak.


Bagi ibu-ibu yang ingin mencuba supplemen shaklee untuk menambah kualiti susu, 
bolehlah cuba SET MILK BOOSTER ASAS SHAKLE


Gandingan ALFALFA + ESP membantu ibu mendapat susu yang lebih berkualiti 
dengan vitamin yang lengkap.


TESTIMONI CUSTOMER YANG 
BENGKAK SUSU AKIBAT ESP.




jika ada yang berminat boleh roger-roger saya :

 KONSULTATION PERCUMA DAN SERVIS TERBAIK!



Post a Comment