Saturday, June 25, 2016

Set Kekal Cergas Di Bulan Ramadhan


Hai, tengok ni! Hehehe
Ni lah SET MIGHTY 3 GEMS.
Apa benda 3 ni?
Set Mighty Gem ni terdiri dripada:
🌟ENERGIZING SOY PROTEIN
🌟PERFORMANCE DRINK
🌟MEALSHAKE

ok ,meh saya terang sesatu apa fungsi 3 Vitamin ni sampai jadi keperluan di bulan Ramadhan ni. 

Yang penting, 3 Stok ni mesti ada dalam rumah memasing tau, sebabnya depa ni membantu memberi tenaga extra dan membekalkan nutrisi yang mencukupi sepanjang berpuasa.

 ENERGIZING SOY PROTEIN
----------------------------------



Semua orang tahu ESP(nama pendek) ni adalah SOYA. 
TAPIIIII, bukan sembarangan soya tau. Ni soya berkualiti tinggi iaitu soya Non-Gmo, soya yang tidak diubah genetiknya, dan penjagaannya sangat rapi supaya kekal semulajadi gitu. 
kenapa minum ESP memberikan tenaga?
sebab Soya ESP ni mempunyai GI yang rendah yang mana GI yang rendah akan menukarkan makanan menjadi tenaga secara perlahan-lahan dan membuatkan kita kenyang lebih lama.Cuba kalau makan makanan yang tinggi GI macam nasi lemak ke roti canai ke, kejap je dah rasa lapar balik. 
jadi, Esp sangat diperlukan utk di ambil ketika sahur.
SANGAT SESUAI untuk orang yang ada kencing manis tau,
 jadi takde lah alasan tak puasa pulak ye! 

PERFORMANCE DRINK
---------------------------------
Performance drink memang saya ambik waktu berbuka je. sebelum ni pernah amik masa sahur sekali. Tapi rasanye lebih sodap bila minum waktu berbuka. 
Masa tarawih pon tak ngantuk ok! Hihi
kalau tak memang tak khusyuk rasanya solat tarawih bila mengantuk mai.hihi

kenapa kena minum Performance Drink masa bulan puasa?
Sebenarnya tak perlu tunggu puasa pon boleh je minum.
Performance Drink ni membantu mengekalkan bendalir dalam badan agar kekal hidrat.
Bila kita berpuasa, badan kita kekurangan air, jadi kalau kita tak mampu nak kekalkan air dalam badan rajin2 lah minum PD ni. hehe
tanda-tanda badan kita kekurangan air ialah bibir kering tekak rasa haus melampau.
so, minum je PD ni insyallah kurang rasa dahaga!

MEALSHAKE
--------------------

Mealshake , saya baru je minum mealshake.
bila mealshake dah sampai, terus bukak dan MASYALLAH sedapnya bau, hihi
nasib tak batal puasa. 

kenapa kena minum MEALSHAKE bulan puasa ni? 
Mealshake mengandungi 28 multivitamin yang membantu melengkapkan nutrisi dalam badan kita.Bila kita berpuasa, probability nutrisi yang kita dapat dalam makanan tak mencukupi. yelaa, masa makan pon terhad, jadi Mealshake membantu tubuh utk dapat nutrisi selengkapnya. 
Istimewa sangat, Mealshake ni memang menjadi kesukaan anak2 lagi2 mak2 yang nak train anak-anak berpuasa boleh lah bagi anak anda minum mealshake masa sahur.Insyallah lebih bertenaga dan tahan lapar. 

nilah sebab-sebab kenapa 3 stok Vitamin Ramadhan perlu ada di rumah.
semoga puasa kita puasa yang berkualiti, bukan hanya tidur dan tak buat apa2 sepanjang hari,

 Puasa jangan dijadikan alasan penat, letih dan sebagainya. 

jom ikhtiar! 




Post a Comment