Saturday, May 7, 2016

Banyak manfaat Alfalfa Complex untuk tubuh badan

Assalamualaikum warga blog? 
apa khabar ?


moga semuanya sihat belaka dan mampu 
tersenyummm macam baby kat atas ni. hehe

moga masih bersemangat menempuh hari yang kian mencabar.
nak2 orang yang tak ganti puasa lagi tu. hehe 
memang terkejar2 sebab Ramadhan dah nak mai dahhhh.. 
semoga sempat lah ganti ye. 


ok, entry yang lepas dah citer istimewa sangat Alfalfa Complex Shaklee ni.
kalau korang da baca korang tahu laa. huhu
sebab semuanya semulajadi dari proses dari tanam Alfalfa
 hingga dikompres jadi tablet yang korang makan tuu.

rasa seronok kan bila tahu apa yang kita makan.
kita tahu camne proses buat alfalfa complex ni lagi semangat nak amalkan setiap hari. 
ye dok?
jangan ragu -ragu sayang dah tau. hehe

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi 
ni sangattt banyaaaakkk manfaat untuk tubuh kita.

Alfalfa juga telah diguna pakai oleh manusia sejak lebih dari 2500 tahun 
dan telah dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya
 dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.



MANFAAT UTAMA :

1. Mencuci darah, hati dan usus

-Alfalfa adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan
 kenormalam badan yang berasid , menghilangkan toksin dari badan, 
membersihkan hati,kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

2. Melawan Alahan

- Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap ,
bau badan dan ulat air ( athlete's foot) dengan berkesan

3. Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut

-Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, 
hyperacidity, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

4. Menyingkirkan lemak dan kolestrol

- Kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan masa panjang kepada alfafa akan menghapuskan lemak,mengurangkan kolestrol, mencegah penyakit jantung,strok dan darah tinggi.
Hanya alfalfa sahaja yang mengandungi saponin seperti span yang bertindak sebagai serat yang 
menyerap kolestrol

5. Melawan tumor

- memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan dengan itu memperbaiki sel -sel kanser dan membuang tumor

6. Melegakan Keletihan 

- Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit


Selain itu, 
Gabungan Alfalfa + ESP boleh membanyakkan susu badan 
bagi kaum ibu yang ingin ikthiaR untuk si manja anda, 

bukan sahaja susu meriah, tapi susu yang berkualiti 
yang cukup protein dan mampu mengenyangkan perut baby anda 
lebih lama. takdelah anak asik merengek nak mintak susu. 



Tambahan pula, 
Alfalfa juga berfungsi sebagai kacip fatimah yang sangat membantu 
dalam hubungan suami isteri, ( yang dah kahwin je tau).
sangat digalakkan amik lepas bersalin untuk kembali ketat
macam anak dara.




banyakkan MANFAAT ALFAFA COMPLEX ni! 
Rugi kalau korang tak grab masa Promosi ni. 
sebab sangat banyak FUNCTION untuk menjamin kesihatan menyeluruh.
jimat duit beli satu je  dapat banyakk sangat manfaat untuk tubuh!

PROMOSI MEI JIMAT TERGOLEK GOLEK! :)

BELI 3 PERCUMA 1 
JOM MAKAN ALFALFA RAMAI-RAMAI!









Post a Comment