Tuesday, April 12, 2016

Apa beza Sustained Release Vita C Plus dengan vitamin C yang lain?

Mungkin ramai yang tertanya-tanya apa beza Vitamin C shaklee dengan yang lain?
Apa yang best sangat Vitamin C SHAKLEE ni?

Kenapa nama vitamin C shaklee lain dari yang lain?
dan

  Kenapa saya beriya-iya mengesyorkan
 Sustained Release Vitamin C Shaklee kepada uols? 

haa, banyak tak pertanyaan korang tuu? hehe



NAK TAHU KENAPA?
ni antara sebab "KENAPA" dalam pertanyaan korang tadi tuu: 

✔️vitamin c shaklee ini unik kerana formula sustained release dan formula bioflavonoid.

✔️Sustained (or, Time) Release ialah satu proses di mana vitamin diformulasi khas agar ia dilepaskan mengikut paten istimewa yang menjamin penyerapan vitamin di antara 3 ke 6 jam. Dengan bahasa ringkasnya, dilepaskan secara perlahan-lahan ke dalam aliran darah badan mengikut masa tertentu

✔️Sebatian tumbuh-tumbuhan semulajadi, dan bertindak sebagai pigmen tumbuhan dan agen antioksida. kuasa utama bioflavonoid adalah sifat antioksida yang bertindak sebagai agen anti penuaan, keradangan dan mengekalkan kesihatan badan.

✔️Vitamin larut air (B-Complex dan Vitamin C) adalah seperti namanya, mudah larut di dalam air (sebab tu dinasihatkan pengambilan air yang mencukupi apabila mengambil suplemen), dan, ianya tidak boleh disimpan di dalam badan.

✔️Sustained Release supplement boleh menawarkan kesan vitamin yang optimum, meminimumkan kehilangan vitamin dalam proses penguraian (perkumuhan), serta menstabilkan paras darah waktu siang dan malam.



Biasa kita dengar orang makan vitamin C untuk kulit cantik,
 utk dapatkan kolagen kann? 
sebab apa ramai orang perlukan Vitamin C utk kulit diorang tuuu?  

nak tahu apa kebaikan Vitamin C untuk Kulit?

❤️ Perlindungan dari matahari

Vitamin C melindungi kulit dari radikal bebas yang terhasil kerana kesan jemur pada cahaya matahari, pencemaran dan kesan merokok. Antioksida dalam Vitamin C melindungi kulit dari radiasi ultraungu dan kesan terdedah kepada cahaya matahari.

Vitamin C mengurangkan kesan sun burn disebabkan oleh radiasi ultra ungu dan seterusnya boleh menyebabkan barah kulit untuk jangka masa panjang.

❤️ Penghasilan Kolagen

Kolagen adalah komponen hydroxyproline dan hydroxylysine, 2 elemen untuk mengikat molekul yang menghasilkan kolagen. Ia menyebabkan kulit jadi gebu dan warna tona pada muka.

Kekurangan kolagen menyebabkan kulit kusam dan tidak bermaya. Kolagen melembapkan kulit dari dalam dan mengurangkan kedutan dan tanda penuaan.

❤️ Penyembuhan Luka

Badan menggunakan Vitamin C untuk menggantikan tisu yang rosak sekaligus menyembuhkan luka dengan lebih cepat. Luka yang lambat sembuh adalah tanda kekurangan Vitamin C. Vitamin C meningkatkan keanjalan kulit dan mempercepatkan tisu terbentuk bagi penyembuhan yang cepat.

❤️ Melindungi dari perubahan warna kulit

Vitamin C melindungi DNA dari tindakbalas fotokimia yang menyebabkan tumor, perubahan warna kulit dan beberapa jenis barah kulit. Ia juga mengelakkan penghasilan Pyrimidine dimers yang menjadi punca utama penghasilan melanoma(masalah kulit).

Vitamin C juga mencerahkan kulit dari masalah jeragat dan tompok-tompok penuaan, membantu kelihatan lebih muda dan kulit lebih lembut.

❤️ Memperbaiki tekstur kulit.

Kolagen juga menghasilkan struktur saluran darah yang baik dan Vitamin C membantu sistem aliran darah. Saluran darah yang berada bawah kulit membawa oksigen dan nutrien yang menghasilkan kulit yang sihat. Tanpa nutrien yang cukup, kulit akan jadi kasar dan kering. Krim yang mengandungi Vitamin C memperbaiki rupa dan tekstur kulit.


Ia juga meningkatkan pembentukan elastin yang menebalkan, melindungi dan memulihkan sel kulit. Kesan tebal pada sel mengekalkan kelembapan, tingkatkan aliran darah pada kulit dan menjadikan kulit gebu





Kolagen yang cukup ibarat batu bata yang tersusun rapi 
untuk mendapatkan kulit yang cantik.
badan kita tak boleh produce kolagen sendiri,
nak taknak kena dapatkan dari makanan.



contohnya : buah oren kaya dengan vitamin C



kalau korang rasa susah nak kupas buah oren tiap2 pagi 

dan susah nak telan oren tiap2 pagi. 



saya cadangkan anda makan SUSTAINED RELEASE VITA C PLUS ni 

1 tablet Vita C plus bersamaan 7 biji buah oren

Kebetulan pulak bulan ni promosi VitA C PLUS 

BELI 2 DAPAT DISKUAN 5 %
BELI 6 PERCUMA 1


jom sahut
#cabarancantiksihat bersama saya
 dengan Sustained Release Vita C Plus!


Hubungi saya di talian 
0145010786
untuk sebarang order dan pertanyaan

PENGEDAR SHAKLEE SEREMBAN





Post a Comment