Wednesday, March 2, 2016

Homemade Macaroni Cheese lemak berkrim!

Alhamdulillah kenyang sangattt. baru makan semangkuk kecil je. 😝



Bahan :

2 sudu marjerin/ butter
1 sudu tepung gandum
1 cawan susu dutch lady LOW FAT
3 keping cheesedale disiat2.
segengam macaroni ( rebus dulu)

Cara masak:
1. Panaskan kuali, masukkan 2 sudu marjerin.
2.agak2 marjerin da cair, masuk pula susu sikit2 sambil tangan kacau bagi sebati.
3. Masukkan tepung kacau lagi dan lagi. Api perlahan je.
4. Agak2 da nampak pekat ,masukkan cheese yg disiat2 tadi tu.
5. Kacau lagi then masukkan macaroni. Gaul2 sampai sebati, masukkan lada hitam sikit dan garam secubit.
6. Siap dan makan! ✌

 * hidangan hanya 2orang makan, so tak perlu laa sampai sepeket macaroni.
* bahan tu boleh diubah sukatan mengikut citarasa memasing.

AMARAN!
makanan ni banyak kalori so takleh makan hari2 sebab sangatt laa berlemak. πŸ˜™
Jangan lupa lepas makan ni telan #OmegaGuard utk pecahkan lemak!

#moodteringinnakrasa
#macaronicheese
#creamyygituuuu



Post a Comment